fbpx

Nya vårdplatser ger bättre arbetsmiljö

Den nya enheten, som varit öppen i tre månader, vid Sunderby sjukhus har åtta platser för vuxna patienter som förflyttats från akutmottagningen och behöver förlänga sin vårdtid i upp till 24 timmar.

Ett liknande upplägg finns på bland annat Kalix sjukhus.

Detta har enligt Region Norrbotten bidragit till fler nöjda patienter samt förbättrad arbetsmiljö på akutmottagningen.

Inför uppstart var rekrytering en utmaning men nu uppges det finnas tillräckligt med personal för att hålla åtta vårdplatser öppna.

– Men under maj har vi tillräckligt många för att hålla tio platser igång, säger Antonia Lindgren, enhetschef.

Varje morgon hålls ett pulsmöte med personal från akutmottagningen och enheten för att få en gemensam lägesbild.

Patienterna på denna enhet uppges få i stort sett samma vård som på akuten, men får även en bättre säng, lugnare miljö, hjälp att ta sig till toaletten och så vidare. Oftast behöver patienten inte träffa en läkare igen, utan kan åka hem inom 24 timmar om allt ser bra ut.

Till en början var akutvårdsplatserna  tänkta som ett projekt men de positiva effekterna har betytt att verksamheten infördes permanent.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.