fbpx

Nytt badhus i Haparanda

Fullmäktige fattade igår ett inriktningsbeslut om att inleda projektering för ny simhall och bollhall. Området man har pekat ut för nybygget ligger intill Aspen.
Simhallen i Haparanda stängde i februari 2020 på grund av byggnadens tekniska status som efter undersökningar konstaterats inte vara i bra skick. Sedan dess har kommunens politiker diskuterat olika lösningar för att tillgodose behovet av en simhall i Haparanda. Förslag fanns att hyra in sig på Cape Easts bad-anläggning men nu blev alltså beslutet att bygga nytt och med kommunal huvudman. Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att inleda en planprövning för kvarteren Lärkan, Staren och Trasten.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Nytt badhus i Haparanda

  1. Ett mkt bra beslut simundervisningen ska finnas under kommunens system, och inte gynna den privata verksamheten.

  2. Tog länge att få till en självklarhet för en kommun! Äntligen.Undrar dock varför man tänker använda en annan plats för nybyggnation. Den är bra placerad där den står nu med alla anslutningar färdiga. Bara rivning och sedan bygg nytt. Hoppas på ett ordentligt badhus! Parkeringen runt Gränsskolan och Tornedalsskolan behövs i den storlek som finns idag, så bygg inte bort den iallafall.En sak till som kommun behöver se över är parkering för anställda och hämtning och lämning av barn på alla skolor. Den är katastrofal. Väntar ni på att en olycka ska hända?Ja då är det försent!

    • nyttjandegraden bland kommunens innevånare blir garanterat låg, däremot skall alla vara med solidariskt och betala för denna kommunala service till en liten klick högröstade kommunmedborgare…Inkomsterna som kommer sig av ett badhus, räcker dom pengarna till Personalkostnaden för detta badhusets drift….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sjöräddningen planerar etablering i skärgården

Sjöräddningen planerar att etablera sin verksamhet permanent i Haparanda-Kalix skärgård. Och redan nästa sommar kan en räddningsbåt finnas på plats i Kalix för att en frivillig besättning ska kunna övas och senare etableras som sjöräddare.

Sveriges bästa skolkommun

För andra året i rad har Lärarförbundet rankat Övertorneå till Sveriges bästa skolkommun. Pajala klättar rejält och placeras som etta när det gäller lärartäthet. Haparanda tappar däremot placeringar.

HB presenterar: Värmeverket och jakten på den försvunna skatten

HB avslöjade 1 juni i år att VD Pär Gabrielsson vid Haparanda Värmeverk AB var engagerad som konsult i strid med lagen. Det gav snabbt resultat. Redan 4 juni begärde Värmeverket att få komma in med en självrättelse till Skatteverket. Det har lett till en omfattande skatt(e)jakt med målet minsta möjliga skatt för alla inblandade.