fbpx

Nytt badhus i Haparanda

Fullmäktige fattade igår ett inriktningsbeslut om att inleda projektering för ny simhall och bollhall. Området man har pekat ut för nybygget ligger intill Aspen.
Simhallen i Haparanda stängde i februari 2020 på grund av byggnadens tekniska status som efter undersökningar konstaterats inte vara i bra skick. Sedan dess har kommunens politiker diskuterat olika lösningar för att tillgodose behovet av en simhall i Haparanda. Förslag fanns att hyra in sig på Cape Easts bad-anläggning men nu blev alltså beslutet att bygga nytt och med kommunal huvudman. Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att inleda en planprövning för kvarteren Lärkan, Staren och Trasten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Nytt badhus i Haparanda

 1. Ett mkt bra beslut simundervisningen ska finnas under kommunens system, och inte gynna den privata verksamheten.

 2. Tog länge att få till en självklarhet för en kommun! Äntligen.Undrar dock varför man tänker använda en annan plats för nybyggnation. Den är bra placerad där den står nu med alla anslutningar färdiga. Bara rivning och sedan bygg nytt. Hoppas på ett ordentligt badhus! Parkeringen runt Gränsskolan och Tornedalsskolan behövs i den storlek som finns idag, så bygg inte bort den iallafall.En sak till som kommun behöver se över är parkering för anställda och hämtning och lämning av barn på alla skolor. Den är katastrofal. Väntar ni på att en olycka ska hända?Ja då är det försent!

  • Jag är flitig användare. Morgonsim trots att jag pendlar till Kalix. Även kvällssim ibland.

  • nyttjandegraden bland kommunens innevånare blir garanterat låg, däremot skall alla vara med solidariskt och betala för denna kommunala service till en liten klick högröstade kommunmedborgare…Inkomsterna som kommer sig av ett badhus, räcker dom pengarna till Personalkostnaden för detta badhusets drift….

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.