fbpx

Nytt badhus i Haparanda

Fullmäktige fattade igår ett inriktningsbeslut om att inleda projektering för ny simhall och bollhall. Området man har pekat ut för nybygget ligger intill Aspen.
Simhallen i Haparanda stängde i februari 2020 på grund av byggnadens tekniska status som efter undersökningar konstaterats inte vara i bra skick. Sedan dess har kommunens politiker diskuterat olika lösningar för att tillgodose behovet av en simhall i Haparanda. Förslag fanns att hyra in sig på Cape Easts bad-anläggning men nu blev alltså beslutet att bygga nytt och med kommunal huvudman. Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att inleda en planprövning för kvarteren Lärkan, Staren och Trasten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Nytt badhus i Haparanda

 1. Ett mkt bra beslut simundervisningen ska finnas under kommunens system, och inte gynna den privata verksamheten.

 2. Tog länge att få till en självklarhet för en kommun! Äntligen.Undrar dock varför man tänker använda en annan plats för nybyggnation. Den är bra placerad där den står nu med alla anslutningar färdiga. Bara rivning och sedan bygg nytt. Hoppas på ett ordentligt badhus! Parkeringen runt Gränsskolan och Tornedalsskolan behövs i den storlek som finns idag, så bygg inte bort den iallafall.En sak till som kommun behöver se över är parkering för anställda och hämtning och lämning av barn på alla skolor. Den är katastrofal. Väntar ni på att en olycka ska hända?Ja då är det försent!

  • Jag är flitig användare. Morgonsim trots att jag pendlar till Kalix. Även kvällssim ibland.

  • nyttjandegraden bland kommunens innevånare blir garanterat låg, däremot skall alla vara med solidariskt och betala för denna kommunala service till en liten klick högröstade kommunmedborgare…Inkomsterna som kommer sig av ett badhus, räcker dom pengarna till Personalkostnaden för detta badhusets drift….

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.