fbpx

OK planerar att lägga ned macken i Haparanda

Under tisdagen fick personalen på OK i Haparanda information om att stationen kommer att läggas ned.

Även om OK:s styrelse skriver i ett pressmeddelande att framtiden för stationerna i Haparanda och i Norrfjärden är oviss, så uppges inriktningen vara att anläggningarna ska läggas ned senast nästa sommar.

Bakgrunden uppges vara att stationerna har gått med förlust under många år, och för den i Haparandas uppges det bero på en överetablering av bensinstationer, och även övrig handel, säger Staffan Magnusson, OK Norrbottens vd.

Han uppger vidare att OK gärna blir kvar på de båda orterna och då fortsätta med drivmedelsförsäljningen.

En lösning kan vara att hyra ut eller sälja byggnaderna och göra om anläggningarna till obemannade automatstationer.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

22 kommentarer på “OK planerar att lägga ned macken i Haparanda

 1. Här tror vissa att en borgar höger regering vurmar om glesbygden! Kolla vad nuvarande regering satsar i budgeten, verkligen stora satsningar. Som Mr Chrown säger, kommer en ev. ny höger regering att agera mot landsbygden.

 2. Du som protesterar kan väl öppna upp börsen då och satsa pengar så dom kan fortsätta? Eller så gör man som jag, tycker det är tråkigt att butiker försvinner och sedan la jag det bakom mig. Och blev kund på Shell istället. Mycket trevlig personal, dygnet runt öppet , och franchiseägt, alltså en privat företagare som kämpar för varje krona. Ok är medlemsägt. Gynna lokalt istället i dessa tider. Vem vill inte ha en sådan service i Haparanda att vi kan åka och handla vilken tid som helst? Jag kommer ihåg vilken debatt det var första gången ok stängde, nu är det väl stängt för 5 gången i ordningen?

  • Om du menar mig (som protesterar längre ner på sidan) så protesterar jag mot miljöpartiet osv (som Affe nämnde).

 3. Nå det är ju inte första gången det händer. Och inte är jag förvånad heller med tanke på utvecklingen i samhället . Inte heller ok norrbotten kan driva till varje pris och dom måste ju också följa nya regler ang bensinmackar. Många miljoner som måste satsas .
  Men det kommer ju fortfarande att finnas en bemannad shell mack kvar . Och dom har bra utbud trevlig personal och mycket god service.

  • Ja, Shell är också bra. Kom nu i håg att tanka/käka där, och inte på ABC, så att inte Shell går samma väg som OK!

 4. Alla åker till finland till abc där är det mat bensin m.m o kaffe o trevlig personal.
  Ok borde ha mer och billigare så att dom får kunder dit men redan försent.fel plats?

  • Har inte alla OK numera även mat och kaffe? Inte så stort utbud, kanske, men att åka utomlands för mat och kaffe när man tankar bilen känns lite överdrivet. Dessutom – på OK talar personalen svenska! Betalningen går också mycket smidigare på OK än på ABC:

 5. Detta är tyvärr en verklighet som kommer att komma mer framöver. Utan konsumenter, folk, lönsamhet, då stänger samhället ner.
  Ok kommer att stänga.

  Affärer kommer att gå i konkurs

  Arbetslöshet kommer att komma

  Regeringen som misslyckats kommer att få betala för detta.

  En ny regering kommer och kommer att vara tvungen att agera mot landsbygden

 6. Miljöpartiet vill förbjuda all försäljning av bensin och diesel om 10 år så fler nedläggningar av bensinstationer kommer.

  • Affe:

   Visst är det så. Men om 10år lär det nog vara än mindre försäljning.

   Drivmedel gör dem heller ingen stor vinst med.

   En ny koncept vore att öppna restauranger och ha laddstationer lite här och var.

   Just OK i Happis har ju ganska bra förutsättningar för det också när det finns el-station nära.

   • Ja, personalen är trevlig. Fast den andra macken har också trevlig personal, för den delen. Generellt verkar bensinstationspersonal faktiskt trevligare än personal i vanliga livsmedelsbutiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.