fbpx

Ökad smittspridning av covid-19 i Norrbotten

Skärmdump: Gällivare kommun

55 ytterligare personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19, vilket innebär att totalt 800 personer har konstaterat vara smittade i Norrbotten.

Gällivare kommuns centrala krisledningsgrupp ska under onsdagen ha ett samverkansmöte med lokala aktörer för att tillsammans ta fram ytterligare åtgärder. På grund av den okontrollerade spridning av Covid-19 stänger nu Gällivare kommun flertalet verksamheter tills vidare för besök i syfte att bromsa smittspridningen.

”Ta ditt ansvar och göra allt som står i din makt för att skydda dig själv, dina anhöriga, dina vänner och medmänniskor. Folkhälsomyndigheternas restriktioner och anvisningar måste tas på största allvar”, skriver Gällivare kommun på sin hemsida.

Även i Kalix kommun har man sett tecken på ökad smittspridning.

”Under loppet av en vecka har antalet bekräftade fall av covid-19 i Kalix ökat från drygt 20 till mer än 60 smittade individer. Det framgår av Region Norrbottens senaste sammanställning, vilken släpptes i början av veckan”, skriver Kalix kommun på sin hemsida.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

20 kommentarer på “Ökad smittspridning av covid-19 i Norrbotten

 1. Keke, det beror på att de vill sprida smittan. De eftersträvar ännu den där flockimmuniteten som ingen annan tror på.

 2. korona tappoi tuhansia eteläisessä Ruotsissa ! Suomalaisetko taudin sinnekin levittivät ? Mietippä ihan itte.

 3. Jag har så svårt förstå varför här i Sverige Anders Tegnell&Co låter folk göra vad dom vill och ca 1000-1500 nya fall per dygn.

 4. Varför kan finnarna åka över gränsen och sprida sin Corona här i Norrbotten? Sverige måste stänga gränsen mot finland, omgående. Dags för regeringen i Stockholm att agera och ta frågan på allvar innan det är försent.

 5. Mie vain tykkään ETTÄ on hyvä ko raja on kiinni! Ei tämä mikhän Suomi Ruotsi maaottelu ole vaan kyse on kaikkien ihmisten terhveydestä. Älkää murisko vaan hyväksythän asiat niinko Net on!!

 6. Det spekuleras otroligt mycket om covid 19. Forskare världen över försöker hitta lösningar och vaccin.
  Och vi har inte sett helheten ännu om Sverige som gick mot strömmen gjort fel.
  Nu börjar andra länder öppna upp mer och mer och då kommer vi se om deras förfarande var det rätta. Jag dömer inte Sveriges förfarande ännu, har inte slutfacit.
  Ha respekt håll avstånd och tvätta händerna!
  Trevlig midsommar!

 7. Smittspridningen ökar, då tar Sveriges styrande bort reserestriktionerna. Logiskt?
  Nej, stäng landet nu.

 8. Synd att Sverige inte stängt gränsen, utan låter utlänningarna komma som dom vill. Dom tar ju inte hänsyn till corona. Har sagt till flera finnar på ica maxi att hålla avstånd, även sluta hosta mot andra.

  • Sverige kan besluta ingeting, det kan inte stänga gränsen. Svenska gränsen är alttid öppen🙈🙈

   • Tips till Hb webben!
    Flytta ”svara” till vänster under kommentaren för som det är nu så räcker det med att snudda när man ska scrolla ner på den så förflyttas du ner till att kommentera.. fast man inte vill. Oerhört irriterande. Mvh

 9. Sverige har hanterat denna epidemi jättedåligt. Bra att gränsen är stängd.

 10. länge leva teknokullin o kalle o sylvi..tre gånger heija heija heija sverige….

  • @pallirunkreen
   Chilla mannen. Hur länge har hen jobbat som pandemiexpert?

 11. Det har pratas från smittskyddsmyndigheten att spridningen av covid-19 kommer att minska när värmen kommer, men tydligen stämmer inte detta då samma myndighet vill ha kvar restriktionerna om att hålla avståndet och max 50 personer i grupper.
  Många länder där det redan är sommar och varmt där ökar dessutom smittspridningen av covid-19 lavinartat.
  Så att värmen håller smittspridningen nere stämmer nog tyvärr inte.

 12. Bra att gränsen är stängd, nu är det inte klokt att gå till Sverige.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.