fbpx

Ökad smittspridning av covid-19 i Norrbotten

Skärmdump: Gällivare kommun

55 ytterligare personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19, vilket innebär att totalt 800 personer har konstaterat vara smittade i Norrbotten.

Gällivare kommuns centrala krisledningsgrupp ska under onsdagen ha ett samverkansmöte med lokala aktörer för att tillsammans ta fram ytterligare åtgärder. På grund av den okontrollerade spridning av Covid-19 stänger nu Gällivare kommun flertalet verksamheter tills vidare för besök i syfte att bromsa smittspridningen.

”Ta ditt ansvar och göra allt som står i din makt för att skydda dig själv, dina anhöriga, dina vänner och medmänniskor. Folkhälsomyndigheternas restriktioner och anvisningar måste tas på största allvar”, skriver Gällivare kommun på sin hemsida.

Även i Kalix kommun har man sett tecken på ökad smittspridning.

”Under loppet av en vecka har antalet bekräftade fall av covid-19 i Kalix ökat från drygt 20 till mer än 60 smittade individer. Det framgår av Region Norrbottens senaste sammanställning, vilken släpptes i början av veckan”, skriver Kalix kommun på sin hemsida.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

20 kommentarer på “Ökad smittspridning av covid-19 i Norrbotten

 1. Keke, det beror på att de vill sprida smittan. De eftersträvar ännu den där flockimmuniteten som ingen annan tror på.

 2. korona tappoi tuhansia eteläisessä Ruotsissa ! Suomalaisetko taudin sinnekin levittivät ? Mietippä ihan itte.

 3. Jag har så svårt förstå varför här i Sverige Anders Tegnell&Co låter folk göra vad dom vill och ca 1000-1500 nya fall per dygn.

 4. Varför kan finnarna åka över gränsen och sprida sin Corona här i Norrbotten? Sverige måste stänga gränsen mot finland, omgående. Dags för regeringen i Stockholm att agera och ta frågan på allvar innan det är försent.

 5. Mie vain tykkään ETTÄ on hyvä ko raja on kiinni! Ei tämä mikhän Suomi Ruotsi maaottelu ole vaan kyse on kaikkien ihmisten terhveydestä. Älkää murisko vaan hyväksythän asiat niinko Net on!!

 6. Det spekuleras otroligt mycket om covid 19. Forskare världen över försöker hitta lösningar och vaccin.
  Och vi har inte sett helheten ännu om Sverige som gick mot strömmen gjort fel.
  Nu börjar andra länder öppna upp mer och mer och då kommer vi se om deras förfarande var det rätta. Jag dömer inte Sveriges förfarande ännu, har inte slutfacit.
  Ha respekt håll avstånd och tvätta händerna!
  Trevlig midsommar!

 7. Smittspridningen ökar, då tar Sveriges styrande bort reserestriktionerna. Logiskt?
  Nej, stäng landet nu.

 8. Synd att Sverige inte stängt gränsen, utan låter utlänningarna komma som dom vill. Dom tar ju inte hänsyn till corona. Har sagt till flera finnar på ica maxi att hålla avstånd, även sluta hosta mot andra.

  • Sverige kan besluta ingeting, det kan inte stänga gränsen. Svenska gränsen är alttid öppen🙈🙈

   • Tips till Hb webben!
    Flytta ”svara” till vänster under kommentaren för som det är nu så räcker det med att snudda när man ska scrolla ner på den så förflyttas du ner till att kommentera.. fast man inte vill. Oerhört irriterande. Mvh

 9. Sverige har hanterat denna epidemi jättedåligt. Bra att gränsen är stängd.

 10. länge leva teknokullin o kalle o sylvi..tre gånger heija heija heija sverige….

  • @pallirunkreen
   Chilla mannen. Hur länge har hen jobbat som pandemiexpert?

 11. Det har pratas från smittskyddsmyndigheten att spridningen av covid-19 kommer att minska när värmen kommer, men tydligen stämmer inte detta då samma myndighet vill ha kvar restriktionerna om att hålla avståndet och max 50 personer i grupper.
  Många länder där det redan är sommar och varmt där ökar dessutom smittspridningen av covid-19 lavinartat.
  Så att värmen håller smittspridningen nere stämmer nog tyvärr inte.

 12. Bra att gränsen är stängd, nu är det inte klokt att gå till Sverige.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.