fbpx

Ökad smittspridning i delar av länet

Incidensen visar fortsatt ökningstendens av covid-19 i Norrbotten, enligt smittskyddsrapporten från Region Norrbotten för vecka 40.

I Sverige i stort tvärt om minskningstrend och incidensen i Norrbotten vecka 40 är nu snart dubbelt över nivån för resten av riket. I Pajala fortsatt höga men minskande smittotal och nu är även Kiruna på röd nivå. Majoriteten av smittfallen är yngre personer och föräldrar till dessa i vardera kommunerna. Kiruna och Pajala tillsammans rapporterar 57 procent av länets fall. Tornedalen och Malmfälten tillsammans rapporterar 80 procent av länets fall. Haparanda rapporterade vecka 40 tio nya fall, jämfört med ett vecka 39. Övertorneå har låga smittotal, ett för vecka 40 samt noll vecka 39. Pajala har som nämnt hög smittspridning men minskat antal fall, 33 nya vecka 40 jämfört med 52 vecka 39. Kiruna rapporterar 76 nya fall förra veckan.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Ökad smittspridning i delar av länet

 1. 100% ökning i Övertorneå och 4000%-ig ökning i Haparanda.
  Syns i statistiken att finländarna tar över smittan till Sverige då dom ska handla mat, sprit, snus m.m.

  • Annars så har vi sänkt från 10 konstaterade fall till 8 från v40 till v41

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.