fbpx

Ökad smittspridning

Förra veckan noteras kraftigt ökat antal fall av covid-19 i länets alla kommuner utom i Jokkmokk.

Enligt Region Norrbottens statistik så bekräftades antalet nya fall i Haparanda att uppgå till 21, Övertorneå 36 och Pajala 16. 447 ytterligare personer har bekräftats smittade i Norrbotten under föregående veckoslut, (torsdag 126, fredag 140, lördag 158, söndag 23).

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Ökad smittspridning

 1. Börja skriv om alla som är drabbade av magsjuka, förkylningar, magkatarr när ni ändå håller på. Omikron är inte värre än så om man nu inte är 80 + och redan sjuk och de fallen blir naturligtvis alla förkylningar riskabla 🤔

  • Varför skulle man inte göra det? Naturligtvis är en världsomspännande epidemi av intresse.

  • Du kan inte mena allvar med din fråga!? Klart, man följer och är rädd om varandra!!! Men vissa blundar och påstår allt är grönt och sprider smittan vidare tyvärr. Öppna ögonen

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.