fbpx

Ökat förtroende för polisen

Årets Nationella trygghetsundersökning (NTU) visar att förtroendet för rättsväsendet har ökat – och störst förtroende har polisen. Samtidigt ökar otryggheten i samhället.

Andelen personer som har mycket eller ganska stort förtroende för polisens sätt att bedriva sitt arbete har ökat med 12 procentenheter sedan 2017, från 42 procent 2017 till 54 procent i 2020 års NTU. Resultatet är i linje med årets där förtroendet för polisen var på den högsta nivån sedan mitten av 1990-talet, skriver polismyndigheten i en publikation på sin hemsida.

Årets NTU visar också att otryggheten och oron för brottsligheten i samhället har ökat till den högsta nivån sedan mätningarna startade. Mest har otryggheten och oron för brott ökat bland unga män, där bland annat oro för att utsättas för personrån ökat tydligt. Andelen personer som uppger att de utsatts för sexualbrott har minskat något från föregående år.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Ökat förtroende för polisen

 1. Helena@ Gör polismyndigheten jätte bra jobb?
  Kan du utveckla din kommentar?
  Min åsikt är att myndigheten har slutat att vara polis och lösa brott. Anställda inom myndigheten är topp styrda av regimen i Stockholm. Regim trogna polis chefer som styr myndigheten med järnhand och anser att genus och politiskkorekthet är viktigare en att skydda sinna medborgare mot våld och rån i sinna hem.
  Det har gått så långt att dom har slutat att svara i telefonen. Dom politisk tillsatta politrukerna har bara ett mål framför sig. Att behålla makten inom den politiska adeln, så att dom kan ha kontroll över den Svenska skattekistan. Känn dig blåst,svenne.

 2. Poliserna gör ett jättebra jobb, önskade bara att dom var mera synliga kvällar, nätter.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN