fbpx

Ökat förtroende för polisen

Förtroendet för polisen ökar med en procentenhet. Det visar SOM-institutets årliga förtroendeundersökning som presenterades under tisdagen.

SOM-undersökningen kartlägger den svenska allmänhetens vanor och attityder, exempelvis förtroendet för medier och institutioner. I undersökningen är polisen den samhällsinstitution som medborgarna har högst förtroende för, 72 procent anger att de har ganska eller mycket högt förtroende. Därefter kommer sjukvården som får 71 procent och universitet och högskolor som får 64 procent.

– Det är glädjande att så många medborgare litar på svensk polis. Förtroende är grunden för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag. När medborgare litar på polisen är de mer benägna att anmäla brott, tipsa och vittna. Det ökar också tilltron till hela rättsväsendet, säger Anders Thornberg, rikspolischef, i ett pressmeddelande.

Den 7 mars presenterades den årliga Förtroendebarometern, utförd av mätföretaget Kantar Public. Och den visade att allmänhetens förtroende för polisen var 67 procent.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Ökat förtroende för polisen

  1. Det är tack vare Sosse politiken som har satsa mer än 3 miljader under senaste 8 åren. Under borgarnas tid var Polisen ett ”sär intresse”!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN