fbpx

Ökning av arbetslösa

TORNEDALEN: I juli 2019 uppgick antalet sysselsatta personer i Sverige till 5.239.000. Andelen arbetslösa var 6,9 procent, en ökning med 0,9 procentenheter jämfört med juli 2018.

Antalet arbetade timmar uppgick till i genomsnitt 109 miljoner timmar per vecka.
Säsongrensade och utjämnade data visar på en minskning av andelen sysselsatta och en ökning av andelen arbetslösa, enligt en publikation från SCB. Enligt Arbetsförmedlingen fick 21.018 personer i Sverige jobb i juli.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

23 kommentarer på “Ökning av arbetslösa

 1. Till alla oroliga skribenter här. Sverige är inte alls så dåligt som det verkar när tv och media rapporterar om skjutningar, bomber, misshandel, arbetslöshet m.m. Tänk att för varje ”dålig” människa så går det tiotusentals ”bra” människor som varje dag gör gott i samhället. Det är t.ex. mycket större risk att dö i en trafikolycka än att bli skjuten. Dåliga nyheter ska inte överdrivas för det skapar bara oro i samhället.

 2. Ponera nu att antalet anställda skall minskas…är det då dom som har riktiga jobb som friställs eller är det såna som går på bidragsfinansierad jobb…kan ju bli en bra smäll av detta när lågkonjunkturen drabbar landet…hur stora skattehöjningar vågar kommunerna föreslå…

 3. Mer skjutningar i Sverige än i andra europeiska länder! Så säger statistiken. Sverige exporterar kriminalitet till grannländerna!
  Dansk rädsla för svenskexport av kriminalitet.
  Erik Helmerson, DN; Kära nordliga grannar, förlåt oss, stäng inte gränsen.
  Ovan några kommentarer i media.

  Arbetslöshet i tex Filipstad: Inrikesfödda 4%, utrikesfödda från Europa 40%, utrikesfödda utanför Europa 80″.
  Man borde kanske göra något åt situationen.

 4. Världen håller på att kantra upp och ner. Man överträder gränser marscherande under fanor som skulle förädla uppsåtet. Småbarnen hjärntvättas och förvirras från tidig ålder om normlösa samhället.
  Konstigt är då inte alls heller att antal mord skjutningar och kvinnomisshandel ökar med samma frenesi i det omhuldade normlösa samhället. Varje morgon meddelar media om utvecklingen i det mest bestialiska mord som håller på att bli naturligt att snart paraderas under maktfullkomliga fanor. Det här inlägget kommer förmodligen att raderas för att tangerar sanningen.

 5. Ungern har varit under diktatur och nu värnar man om sin nation.
  De vill inte ha in muslimer och att Islam skall utbredas.
  Vi i Sverige borde värna om vår nation.
  De som inte ser vad som pågår i detta land är verkligen förblindade.
  Man är inte rasist för att man ser verkligheten.
  Du kan köra med ett annat kort bara för att alla inte har samma åsikt som vissa.

 6. Svar till ej razisd…Har du vaknat till liv igen? Du fortsätter att skriva likadant hela tiden. Du kallar mig för hen. Jag verkar vara den enda här som vågar stå för vad jag tycker. Jag är en hon. Vad ni andra är får man gissa. Gömma sig bakom olika signum är fegt. Väldigt fegt.

 7. Laittahyökkäjä, tack för påminnelsen om att tråden handlar om arbetslöshet (i Sverige). Det var dock du som började dra in SD och statistik i andra länder etc. Jag ska dock inte strö salt i såren och börja rabbla statistik om ”nyanländas” andel av arbetslösheten, eller hur lång ”etableringstid” en nyanländ har innan dom kommer i produktion, där har nog sanningen kommit upp till ytan inte bara i Filipstad. Tackar dig ändå för att jag slapp fler av dina lästips, jag har nog med att läsa spelbilagan (razitidskrift för vissa?) inför morgondagens tips och trav, men ha en bra söndag du också!

 8. så är det och blir det -när man bara läser razi tidsskrifter. vet inte nått om sanhällsutvecklingen. typiskt razi sd. Tärendö nazi – fattar inte varför hen vill bo kvar i Sverige. varför inte flytta till orbans diktatur i Ungern? för där bor ju kompisen järnrörskillen” sen flera år tillbaka och åkesson semestrar ju där och verkar trivas bland dom bara ”vita!

 9. Nätpeikko. God dag…yxskaft. Den här tråden skulle handla om arbetslöshetssiffror. Så enkelt är det.

 10. Ann-Brith: kan du inte bara säga var du har hört någon påstå att arbetslösheten inte existerar?
  För inte är det väl en klassisk ”ja skiter i att det är fejk, det är för djävligt ändå” du kommer dragande med?

 11. Laittahyökkäjä, bra att du inte gillar generaliseringar och hätska drev på nätet! Då håller jag med dig. Då kanske vi också kan komma överens om att det är fel att dumförklara o brunsmeta SD-sympatisörer, och att det rödgröna tjatet (alltmer panikartat i takt med hur väljaropinionen går mot SD) om att alla som tycker att dagens SD bör brunmålas. Om du håller med om det, då kan vi diskutera sakpolitik! Många SD-väljare är egentligen sossar eller moderater, men accepterar ej längre att så mycket skattepengarna gå till invandring i stället för skola, vård, omsorg, försvar etc. Så enkelt är det!

 12. Svar till Knapsu…Tycker du inte att Sverige är oroligt? Sprängningar och skjutningar var och varannan dag. Man kan ju blunda för verkligheten. Man blir väl van…Jag tycker att landet är i förfall.

 13. Ponera nu att det utlöses en våg av permitteringar i landet då minskar inbetalning av pensioner tex och det i sin tur blir broms på pensionsutbetalningen…

 14. Arbetslösheten i Sverige skulle vara mycket lägre om inte den fria rörligheten inom EU skulle innebära att bortåt hundratusen, via utlandsbaserade bemanningsföretag som ej betalar skatt i Sverige, underbetalda arbetare vore verksamma i landet.

  Något som alla som röstat på högerpartierna, och speciellt nyliberala centerpartiet, är ansvariga för.

  Sedan tycker jag att SD-sympatisörer som pratar om att ”Sverige har blivit värsta krigszonen” borde resa ner till t.ex krigets Jemen för att få lite perspektiv på saker och ting.

 15. När arbetslösheten minskar Sverige då har regeringen lyckats med jobbsatsningarna. När arbetslösheten stiger i Sverige då är det på grund av en orolig omvärld. Jag gillar politikernas beskrivningar. Nu väntar jag idogt på kommande valet då S börjar tala om byggandet av Norrbothniabanan. Fyra val på raken har de kört med samma visa för norrbottningarna. Ungefär som bensinpriset som inte ska höjas. Direkt efter valet så höjs priset. Arbetslösheten i Sverige kommer med all sannolikhet att öka i och med att vi har arbetskraft som inte har kompetens för den öppna marknaden.

 16. Arbetslösheten handlar denna debatt om. Var fick du siffran noll ifrån?
  Vem har sagt det, och när, och i vilket medium? Upp till bevis nu, berätta (med eller utan känslor).

 17. Duktig hantverkare har alltid jobb och en fråga till alla som läser hb webbplatsen vad är en duktig hantverkare och vad är det som gör han duktig en bra skola som i Kalix furuhedskolan är svaret på det

 18. Laitahyökkäjä…jaså man ska lägga känslorna åt sidan i en debatt. Tänk det tycker inte jag. Sverige har tappat fotfästet totalt. Vi har en helt värdelös regering. Sverige har blivit värsta krigszonen. Det måste även du hålla med om. Känner du dig trygg???Min SD agenda håller ganska bra tycker jag. Vi går framåt. Synd bara att det är länge kvar till valet. Det behövs hårdare tag nu. Det går inte att mjäka på längre. Jag fördömer å det grövsta…herr Löfvens hårda ord. Det håller inte.

 19. Att använda svepande formuleringar är just sånt som skapar hätska drev och fejkade nyheter: ”alla dom är såna”, ”det sägs att” och dylikt, skymmer fakta och eroderar sanningar. Kolla t ex ekonomifakta.se om arbetslösheten. Där syns att Sverige (och Finland) ligger på 6,6 %. Grekland är i botten med 17,9 %. Bäst i klassen f n Tjeckien (1.9%). Därefter Japan och Tyskland.
  Känner till din SD-agenda Ann-Britt. Visst, rösta efter ditt hjärta, men i en seriös debatt bör man lägga känslorna åt sidan och luta sig mot tillförlitliga källor, annars blir det bara pajkastning av allt.

 20. Sverige har ju en gaska låg arblöshet tack vare alla ”Hittepå jobb” detta i sin tur påverkar bland annat vår €uavgift…Annars är det ju såna länder inom €u som inte är så förtjusta i månglultur som har låg Arblöshet utan en massa ”Hittepå jobb”

 21. Lyssnar inte Laitahyökkäjä på nyheter och debatter? Arbetslösheten är ju nästan ett minne blott. Är det bara på min TV det låter så? Jaja, det kanske är så. Du har andra nyheter du.

 22. ”Ingen arbetslöshet i landet brukar det låta”. Brukar? Var då, när då. Källa på det Ann-Britt?

 23. Ökning…det var konstigt. Ingen arbetslöshet i landet brukar det låta. Har verkligheten hunnit ikapp nu?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.