fbpx

Ökning av smittade förra veckan

Efter en minskning av antalet bekräftade fall av covid-19 så ökade antalet i Haparanda förra veckan.
En ljusning noterades vecka 17 då enbart ett fall bekräftades i Haparanda. Dock ökade antalet smittade åter igen vecka 18 och sammantaget bekräftades 14 nya smittfall i Haparanda. Däremot står det i smittskyddsrapporten från Region Norrbotten att det är fördröjning i anmälningarna från Haparanda då man där verkar envisas med att fara över gränsen till Finland för testning, vilket stör den finska sjukvården som nog har så det räcker med ”sina egna”, enligt smittskyddsrapporten.
I Övertorneå noterades fem fall vecka 18, i stort sett samma läge som veckan före som tre fall noterades. Viss nedgång noterad i Pajala som hade 20 smittade vecka 17 och 14 vecka 18. I det stora hela på länsnivå så är det en fortsatt ökning av antalet covidsmittade. Förra veckan totalt 1.046 fall, vilket är den högsta siffran på två veckor. På den finska sidan bekräftades i hela Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt 13 smittade, varav fyra i Torneå.
Antalet människor som avlider i covid-19 minskar kraftigt och en underdödlighet noteras i Norrbotten sedan mitten av februari. Vaccinationskampanjen pågår och möjlighet för tidsbokning i Fas 4 har öppnats.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Ökning av smittade förra veckan

 1. Enkelt svar , det har kommit mycket mera grannlandsbilar,och då blir resultatet sådant.

  • Som det står i artikeln : I det stora hela på länsnivå så är det en fortsätt ökning av antalet coronasmittade.Ei siinä muutamalla Haaparannalla ajelevalla ”grannlandsbiilillä” ole paijoa asian kanssa tekemistä.Varsinkin kun niiden kuljettajilta vaaditaan Ruåtsiin saapuessa max.48h vanha todistus negatiivisesta covid testistä.

 2. Stäng gränden omelbart. Många svenska bil i dag i lidl-market.Hålla tornio ren.

  • Late Lapista:finska medborgare bosatta Haparanda blir behandlade som andra klassens medborgare i Torneå.

  • Hur kommer det sig att fler smittade i Torneå än i Haparanda?? Kom det på posten?

  • Tyskarna vann inte kriget men lidl ligger finnarna nära hjärtat

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.