fbpx

Ökning av smittade förra veckan

Efter en minskning av antalet bekräftade fall av covid-19 så ökade antalet i Haparanda förra veckan.
En ljusning noterades vecka 17 då enbart ett fall bekräftades i Haparanda. Dock ökade antalet smittade åter igen vecka 18 och sammantaget bekräftades 14 nya smittfall i Haparanda. Däremot står det i smittskyddsrapporten från Region Norrbotten att det är fördröjning i anmälningarna från Haparanda då man där verkar envisas med att fara över gränsen till Finland för testning, vilket stör den finska sjukvården som nog har så det räcker med ”sina egna”, enligt smittskyddsrapporten.
I Övertorneå noterades fem fall vecka 18, i stort sett samma läge som veckan före som tre fall noterades. Viss nedgång noterad i Pajala som hade 20 smittade vecka 17 och 14 vecka 18. I det stora hela på länsnivå så är det en fortsatt ökning av antalet covidsmittade. Förra veckan totalt 1.046 fall, vilket är den högsta siffran på två veckor. På den finska sidan bekräftades i hela Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt 13 smittade, varav fyra i Torneå.
Antalet människor som avlider i covid-19 minskar kraftigt och en underdödlighet noteras i Norrbotten sedan mitten av februari. Vaccinationskampanjen pågår och möjlighet för tidsbokning i Fas 4 har öppnats.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Ökning av smittade förra veckan

 1. Enkelt svar , det har kommit mycket mera grannlandsbilar,och då blir resultatet sådant.

  • Som det står i artikeln : I det stora hela på länsnivå så är det en fortsätt ökning av antalet coronasmittade.Ei siinä muutamalla Haaparannalla ajelevalla ”grannlandsbiilillä” ole paijoa asian kanssa tekemistä.Varsinkin kun niiden kuljettajilta vaaditaan Ruåtsiin saapuessa max.48h vanha todistus negatiivisesta covid testistä.

 2. Stäng gränden omelbart. Många svenska bil i dag i lidl-market.Hålla tornio ren.

  • Late Lapista:finska medborgare bosatta Haparanda blir behandlade som andra klassens medborgare i Torneå.

  • Hur kommer det sig att fler smittade i Torneå än i Haparanda?? Kom det på posten?

  • Tyskarna vann inte kriget men lidl ligger finnarna nära hjärtat

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.