fbpx

Ökning av smittade förra veckan

Efter en minskning av antalet bekräftade fall av covid-19 så ökade antalet i Haparanda förra veckan.
En ljusning noterades vecka 17 då enbart ett fall bekräftades i Haparanda. Dock ökade antalet smittade åter igen vecka 18 och sammantaget bekräftades 14 nya smittfall i Haparanda. Däremot står det i smittskyddsrapporten från Region Norrbotten att det är fördröjning i anmälningarna från Haparanda då man där verkar envisas med att fara över gränsen till Finland för testning, vilket stör den finska sjukvården som nog har så det räcker med ”sina egna”, enligt smittskyddsrapporten.
I Övertorneå noterades fem fall vecka 18, i stort sett samma läge som veckan före som tre fall noterades. Viss nedgång noterad i Pajala som hade 20 smittade vecka 17 och 14 vecka 18. I det stora hela på länsnivå så är det en fortsatt ökning av antalet covidsmittade. Förra veckan totalt 1.046 fall, vilket är den högsta siffran på två veckor. På den finska sidan bekräftades i hela Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt 13 smittade, varav fyra i Torneå.
Antalet människor som avlider i covid-19 minskar kraftigt och en underdödlighet noteras i Norrbotten sedan mitten av februari. Vaccinationskampanjen pågår och möjlighet för tidsbokning i Fas 4 har öppnats.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Ökning av smittade förra veckan

    • Som det står i artikeln : I det stora hela på länsnivå så är det en fortsätt ökning av antalet coronasmittade.Ei siinä muutamalla Haaparannalla ajelevalla ”grannlandsbiilillä” ole paijoa asian kanssa tekemistä.Varsinkin kun niiden kuljettajilta vaaditaan Ruåtsiin saapuessa max.48h vanha todistus negatiivisesta covid testistä.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

STR-T bemöter kuppanklagelserna

STR-T:s gamla förbundsledning har beskrivit årskongressen i april, som kuppartad. En ny styrelsemedlem medger att allt kanske inte gick till enligt regelboken men att ”ändmålet helgar medlen”. Nya ordföranden Eva Kvist säger att inget i genomförandet gått felaktigt till. Hon ifrågasätter också att HB skriver om saken och frågar om tidningens källor.

HB granskar: Konsultkarusellen

HAPARANDA Kommunalrådet Sven Tornberg (C) har hela tiden prisat värmeverkets konsulter, deras höga kompetens och kommunledningens stora förtroende för dem. HB har nu granskat konsulterna som hittills kostat Haparanda värmeverk 7,8 miljoner kronor till och med april 2021. Och konsultfakturorna fortsätter att ticka in.

Kommunen köpte ut skyddsombudet

Mitt i bristen på vårdpersonal har Haparanda stad köpt ut en undersköterska som har arbetat prickfritt på äldreboendet Klippan i 38 år. Enligt kollegor beror det enbart på att hon har varit ett starkt skyddsombud.

VD fick oriktiga arvoden

Enligt aktiebolagslagen och skatteverket ska en vd vara anställd och inte konsult. Haparanda värmeverks vd har nu varit konsult i fyra år. En miss som kan kosta kommunen miljonbelopp om upplägget granskas.

”Staten måste sänka avkastningskravet”

Birger Lahti är riksdagsledamot och landsbygdspolitisk talesperson för (V). Han följer den hårdnade debatten vad gäller naturskog och avverkningar. ”Det enda raka är att staten sänker avkastningskravet på Sveaskog, för att bemöta miljökraven, säger han