fbpx

Olovlig körning med A-traktor

Polisen i Haparanda stoppade en A-traktor för kontroll vid 23-tiden i lördags.

Fordonet stoppas i Grankullen och i samband med kontrollen blir föraren misstänkt för olovlig körning.

Fordonet tas i beslag för teknisk undersökning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Olovlig körning med A-traktor

 1. Det är väldigt mycket slira och sladda i synnerhet vid ICA-Maxi. Det är bra att A-traktorerna kontrolleras. De går alldeles för fort. Det krävs motorstyrka för att slira och sladda. Det ska inte en standard A- traktor kunna göra.

  • Så du menar att dom går för fort för att dom kan sladda? Nu skjuter du väll från höften lucky luke

 2. Äntligen, bra jobbat av Haparandapolisen i höstas körde en brun merca-epa sönder gräsmattan vid bilbingo lanen. Som kommunen anlitat BDX att göra, i slutändan är det vi skattebetalare som får betala. För ca en vecka sen var en stolpe nerkörd vid den borttagna macken på ikano-parkeringen. Så detta är en bra början av polisen, det finns fler triangelförsedda fordon.

 3. På tiden att Epa-traktorerna åker dit i en kontroll! dom härjar runt i stan både dag och natt och överträder både hastigheter och trafikregler.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.