fbpx

Olycka med buss och bil

Vid 14.20-tiden under tisdagen inträffade en trafikolycka på länsväg 398, vid Hedenäset.

Enligt initiala uppgifter till polisen är en buss och en personbil inblandade i olyckan.

Polis har kallats till platsen.

Norrmedia uppger att bussen krockade med den framförliggande personbilen och att bussen inte hade några passagerare vid olyckstillfället. Samt att ambulans har tagit hand om förare i personbilen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Olycka med buss och bil

 1. Bott i Göteborgstrakten intill två väldigt trafikerade vägar, från min bostad (bostad till väg 20, 35 m) kunde man iaktta förare av tunga fordon surfande, talande i telefon. Panikbromsar intill stoppgräns då skärande oljud i bromssystemet som man annars inte skulle höra när man bromsar in mjukt. I storstäderna ser man tydligt och klart hög stressnivå i trafiken. I glesbygd är det ingen trafik att tala om så därför är benägenheten att överskrida hastighetsgränserna betydligt högre.

 2. Busschaufförer chattar och tittar på blocket. Farligt och borde ha kamera övervakning när dom kör med barn som åker bussen. Det är livsfarligt.
  Sen är det med fortkörning.

  • Busschaufförer borde inte få ha med sig annat än traditionella knapptelefoner på jobbet. Då skulle de inte idas surfa på nätet under körning. Oftast har enkla ring-telefoner även bättre mottagning efter vägen än moderna telefoner med stor skärm, vilket ju är en fördel i fall en olycka inträffar så att telefonen faktiskt kan vara till nytta. En del busschaufförer använder faktiskt traditionella telefoner av den sistnämnda anledningen. Bra!

 3. Bussarna kör fort och alldeles i baken upplevde det på väg 99 innan man svänger till Ötå centrum 07.25

  • Ja, det är standard. De har det nog stressigt, chaufförerna, och då stressar de övriga trafikanter också, vilket ju faktiskt medför livsfara. De som ansvarar för busstiderna borde kanske se över dessa i syfte att ge chaufförerna lugnare arbetspass. Faktum är att man märker på en del chaufförers humör att de nog upplever stress i arbetet – för det är långt ifrån alltid ”en man med glatt humör” man möter när man stiger på bussen … Vidare bör bussbolagen tänka lite extra på att anställa chaufförer som verkligen klarar av att hantera stress utan att vare sig bli otrevliga mot passagerarna eller köra som dårar.

  • Till dig Inga:
   Som fd lastbil och busschaufför så kan jag efter drygt trettio år i yrket säga att kritiken emot vår yrkeskår inte alltid men oftast är rätt så obefogad.
   Problematiken uppstår många gånger från att du i din personbil kanske ligger i vad du tror är 80kmh men den rätta hastigheten är kanske inte mer än 73-74kmh.
   I tunga yrkesfordon kalibreras en färdskrivare med max 24mån mellanrum. Då kalibreras även hastighetsmätaren.
   Kontentan av detta blir då att ifall det tunga fordonet kör i 80 riktiga kmh då kommer du förmodligen att bli omkörd ofta. Detta sticker i ögonen på gemene man
   Jag försvarar inte händelsen du var med om men tänkte bara informera hur vår vardag med kritik kan se ut

   • Jag har navigator i alla bilar. Då ser man hastigheten mer noggrant. Det är standard att lastbilar kör för fort.
    Sedan så har vi ju det där med avstånd till framförvarande…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka