fbpx

Ren orsakade olycka på E4 vid Nikkala

Enligt initiala uppgifter  är två personbilar inblandade i olyckan mellan Nikkala och Kurkinen.

Trafikverket uppger att olyckan har mycket stor påverkan på trafiken i båda riktningarna.

Vägen är avstängd under räddningsarbetet, och sluttid är beräknad till 16.28

Uppdaterad klockan 16.24:

Enligt uppgifter från SOS Alarm till NSD var tre bilar inblandade i olyckan.

– Den första bilen som är involverad i olyckan tvingas välja för en ren och blir därefter påkörd av en bil som ligger bakom den. Sedan kommer det en tredje bil och kör på renen som den första bilen väjde för, säger SOS Alarmsoperatör till NSD.

Två personer ska ha undersöks av ambulanspersonal på olycksplatsen.

– Ingen person behövde åka med ambulans. Räddningstjänst och ambulans har lämnat platsen 16.15,  säger SOS Alarm till Haparandabladet.

Vägen är åter öppen för trafik men det kan råda fortsatt begränsad framkomlighet på vägen ytterligare en tid.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Ren orsakade olycka på E4 vid Nikkala

  1. Att folk inte kan hålla ordning på deras djur, håll era renar utanför vägarna. Borde bli straffavgifter för renägarna som inte håller ordning på dessa husdjur.

    • Konstigt, egentligen, att det inte klassas som framkallande av fara för annan, att låta renarna skutta upp på vägen lite varstans utan förvarning. De allra flesta renar håller sig nog undan från den allra värsta trafiken, men ändå ser jag nästan dagligen renar på vägen där jag kör. Inte vill man ju köra på dem, stackars varelser som saknar trafikvett (och inte vill man behöva väja för dem heller, då man riskerar att krocka med någon annan i stället). Ägaransvar borde införas, precis som för de flesta andra ägda djur.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka