fbpx

Omfattande fibersatsning till Norrbotten

Sverige och Skandinavien har de senaste åren blivit hemvist för några av världens största digitala bolag och allt fler techjättar vänder blickarna norrut för placering av datacenters och serverhallar. GlobalConnect kraftinvesterar nu i Nordens framtida digitala infrastruktur.

Med start under hösten bygger bolaget en ny digital E4:a från Berlin via Stockholm, Piteå, Luleå, vidare till Haparanda för att möta de höga krav som finns från några av världens största bolag, uppger GlobalConnect i ett pressmeddelande. Bolaget uppger även att det är största digitala infrastruktursatsningen som genomförts i Sverige på tio år. Det omfattande projektet innebär utrullning av fiberkabel som kan hantera tre miljoner gånger mer data än vad som är möjligt via en vanlig fiberuppkoppling till ett privat hushåll. Digitala motorvägar är centrala för att kunna transportera stora mängder data in och ut genom hela Sverige, till Europa och resten av världen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Omfattande fibersatsning till Norrbotten

  1. Haparanda får nu en ypperlig chans som måste tillvaratas. Handelssektorn är utbyggt och på plats, flera intressenter knackar på dörren inom industrisektorn. Nu finns även möjligheten att erbjuda tjänstesektorn en plattform som gör att de kan etablera sig här i Haparanda. Spelar man korten rätt, kan framtiden vara mycket ljus för Haparanda.

  2. Nu har det mest landsbygdsfientliga partiet, centern, fått igenom sitt förslag om att i stort sett privatisera arbetsförmedlingen. för center liberal politik går ju ut på att staten inte ska ”äga” nått utan att oseriösa företagare ska ta över verksamheten. hur många (AF) företag kommer att etableras i Haparanda, övertorneå, pajala osv. svaret är nada. tycker att sossarna skulle ha sagt nej till centerns svammelreform. Lilla partiet verkar få igenom allt. låt högern styra landet i ett år. vilket fiasko de skulle bli. och sen att sossarna med mp och v vinner valet nästa år. bättre med högerpolitk i ett år än i fyra.

    • Men högern styrde väl landet i flera år, för några år sedan, och som jag minns det var det mycket som gick mycket bättre då än nu?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN