fbpx

Onormalt hög vattenförbrukning i Säivis/Kotalahti

Kommunen har noterat en ovanligt hög vattenförbrukning i Säivis/Kotalahti och uppmanar därför allmänheten att se över sina VA-installationer.

Den höga vattenförbrukningen kan bero på en läckande toalett eller en dold vattenläcka. En droppande vattenkran eller läckande toalett kan snabbt bli många kubikmeter vatten.

Alla abonnenter i området uppmanas att se över sina VA-installationer, felanmäla om någon ledning är trasig samt hushålla med dricksvattnet och meddela eventuell upptäckt av onormalt vattenflöde i omgivningen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Onormalt hög vattenförbrukning i Säivis/Kotalahti

  1. Stor vattenläcka i Säivis med omnejd var första budet, man sa att reservoaren var nästan tom. Var var vattenläckan. Eller var det så Mycket möss och annan skit som fans i tillflödet till pumphuset, eller fans dom redan där när ”man tittade ner”. Har sett sugbilar, sanerare idag. och nu skall man koka dricksvatten. Tillsyn och kontroll är viktigt även för skattebetalare som bor i ”utkanten” eller måste vi hämta vatten från grannkommunen Det är Nils-Åke från Säivis som funderar

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower.