fbpx

Onormalt hög vattenförbrukning i Säivis/Kotalahti

Kommunen har noterat en ovanligt hög vattenförbrukning i Säivis/Kotalahti och uppmanar därför allmänheten att se över sina VA-installationer.

Den höga vattenförbrukningen kan bero på en läckande toalett eller en dold vattenläcka. En droppande vattenkran eller läckande toalett kan snabbt bli många kubikmeter vatten.

Alla abonnenter i området uppmanas att se över sina VA-installationer, felanmäla om någon ledning är trasig samt hushålla med dricksvattnet och meddela eventuell upptäckt av onormalt vattenflöde i omgivningen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Onormalt hög vattenförbrukning i Säivis/Kotalahti

  1. Stor vattenläcka i Säivis med omnejd var första budet, man sa att reservoaren var nästan tom. Var var vattenläckan. Eller var det så Mycket möss och annan skit som fans i tillflödet till pumphuset, eller fans dom redan där när ”man tittade ner”. Har sett sugbilar, sanerare idag. och nu skall man koka dricksvatten. Tillsyn och kontroll är viktigt även för skattebetalare som bor i ”utkanten” eller måste vi hämta vatten från grannkommunen Det är Nils-Åke från Säivis som funderar

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).