fbpx

Operationsverksamhet i Kalix blir kvar

Nu ska operationsverksamheten vid Kalix sjukhus vara en del av det ordinarie vårdutbudet. Dessutom ska ytterligare en operationssal öppnas på sjukhuset.

– Verksamheten har varit välfungerande redan tidigare, och även nu har den fungerat alldeles utmärkt. Den skulle aldrig ha stängts, säger Kenneth Backgård, regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Den dagkirurgiska verksamheten vid Kalix sjukhus återinvigdes under hösten 2021 för att patienter som fått vänta på grund av pandemin skulle kunna opereras. ”I och med att en ny operationssal öppnas ökar kapaciteten ytterligare”.

– Det är med glädje vi nu både ser möjligheten till och behovet av att öppna en till operationssal i Kalix. Vi ska dessutom permanenta verksamheten vilket betyder att detta är en ordinarie verksamhet och ingen försöksverksamhet, säger Backgård.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Operationsverksamhet i Kalix blir kvar

  1. Grattis till beslutet, Starkt jobbat en stor eloge till personalen på Kalix Sjukhus…

  2. Tack, så bra. Vi i östra Norrbotten bör ha nära till sjukvård som tidigare i Kalix, och inte behöva åka ända till Sunderbyn.

  3. Sååå bra! Kalix Sjukhus var nära på att nedgraderas till en hälsocentral efter nedmonteringen av den tidigare S-ledningen. Vi i Östra Norrbotten behöver Kalix Sjukhus för att känna oss trygga. Strokevården i Kalix är dessutom den bästa i Sverige två år i rad! Heja!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.