fbpx

Operationsverksamhet i Kalix blir kvar

Nu ska operationsverksamheten vid Kalix sjukhus vara en del av det ordinarie vårdutbudet. Dessutom ska ytterligare en operationssal öppnas på sjukhuset.

– Verksamheten har varit välfungerande redan tidigare, och även nu har den fungerat alldeles utmärkt. Den skulle aldrig ha stängts, säger Kenneth Backgård, regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Den dagkirurgiska verksamheten vid Kalix sjukhus återinvigdes under hösten 2021 för att patienter som fått vänta på grund av pandemin skulle kunna opereras. ”I och med att en ny operationssal öppnas ökar kapaciteten ytterligare”.

– Det är med glädje vi nu både ser möjligheten till och behovet av att öppna en till operationssal i Kalix. Vi ska dessutom permanenta verksamheten vilket betyder att detta är en ordinarie verksamhet och ingen försöksverksamhet, säger Backgård.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Operationsverksamhet i Kalix blir kvar

  1. Grattis till beslutet, Starkt jobbat en stor eloge till personalen på Kalix Sjukhus…

  2. Tack, så bra. Vi i östra Norrbotten bör ha nära till sjukvård som tidigare i Kalix, och inte behöva åka ända till Sunderbyn.

  3. Sååå bra! Kalix Sjukhus var nära på att nedgraderas till en hälsocentral efter nedmonteringen av den tidigare S-ledningen. Vi i Östra Norrbotten behöver Kalix Sjukhus för att känna oss trygga. Strokevården i Kalix är dessutom den bästa i Sverige två år i rad! Heja!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).