fbpx

Operationsverksamhet i Kalix blir kvar

Nu ska operationsverksamheten vid Kalix sjukhus vara en del av det ordinarie vårdutbudet. Dessutom ska ytterligare en operationssal öppnas på sjukhuset.

– Verksamheten har varit välfungerande redan tidigare, och även nu har den fungerat alldeles utmärkt. Den skulle aldrig ha stängts, säger Kenneth Backgård, regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Den dagkirurgiska verksamheten vid Kalix sjukhus återinvigdes under hösten 2021 för att patienter som fått vänta på grund av pandemin skulle kunna opereras. ”I och med att en ny operationssal öppnas ökar kapaciteten ytterligare”.

– Det är med glädje vi nu både ser möjligheten till och behovet av att öppna en till operationssal i Kalix. Vi ska dessutom permanenta verksamheten vilket betyder att detta är en ordinarie verksamhet och ingen försöksverksamhet, säger Backgård.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Operationsverksamhet i Kalix blir kvar

  1. Grattis till beslutet, Starkt jobbat en stor eloge till personalen på Kalix Sjukhus…

  2. Tack, så bra. Vi i östra Norrbotten bör ha nära till sjukvård som tidigare i Kalix, och inte behöva åka ända till Sunderbyn.

  3. Sååå bra! Kalix Sjukhus var nära på att nedgraderas till en hälsocentral efter nedmonteringen av den tidigare S-ledningen. Vi i Östra Norrbotten behöver Kalix Sjukhus för att känna oss trygga. Strokevården i Kalix är dessutom den bästa i Sverige två år i rad! Heja!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.