fbpx

Oplogade trottoarer vållar debatt


Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Oplogade trottoarer vållar debatt

 1. Samma på byn dåligt skött plogningen vissa gånger och snö högar felplaserade men dock ej bdx som sköter den snö röjningen.

 2. Dålig plogning av trottoarer samt gång -och cykelbanor. Vissa ställen plogas inte alls! T.ex gått på gångvägen längs gropen mittemot busstationen, men upptäcker då att en stor snövall placerats vid gångvägen vid övergångsstället vid vägen. Gick alltså inte att komma till övergångsstället och vägen från gångbanan! Svenska sidan av gångvägen från busstationen mot köpcentrumet i Torneå plogas i regel bara inför nyårsfirandet. I en del villakvarter i Marielund plogas enorma mängder snö från vägen in på villornas uppfarter och framför postlådor och lämnas där. Hade varit lättare för villaägarna att slippa detta och själv ploga bort snön från vägen.

 3. E4.an är inte rolig den heller alla gånger , men det finns nog värre problem att reta sig på. BDX gör nog så bra dom kan och hinner.

 4. Han som kommer med sina dumma förklaringar.sen att folk skottar snön tillbaka med all rätt bdx har själv plogad snö i våran gata med grönområde ända till tomtgränsen o mer hel vintern.

 5. Vägarna i villaområdena är så smala p.g.a. snön på sidorna att det är svårt att mötas med bilar.

  Urusel snöröjning.
  🙁

 6. Jag har hela vintern förundrat mig över detta, jag har inte sett att slunga har används en enda gång fast kravet finns att trottoar skall slungas när den blir smalare än 60 cm, gång/cykel trottoar skall slungas om mindre än 100 cm syns av denna. Isrivning skall ske om det är mer än 3 cm spår mätt med 100 cm rätskiva.
  Jag har aldrig varit med om att snöröjningen har fungerat så här dåligt som i vinter. Dags för Haparanda Stad att säga upp avtalet eller börja utkräva viten då dessa är tydligt beskrivna i upphandlingen. Men det är ju klart om man inte plogar trottoarerna då behöver man ju inte sanda dem heller vilket också är kravställt i upphandlingen.

 7. Oplogade trottoarer ger starka benmuskler i Haparanda😀 Någonting positivt alltså 👍🤣 och hunden blir ren och nöjd när han får plumsa i snödrivorna🐕 vi är nöjda 🤣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.