fbpx

Öppet dialogmöte om badhus

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 13 september att föreslå kommunstyrelsen att arbeta vidare med två alternativ beträffande badhus. Alternativen är nybyggnation av ny simhall/sporthall och hyresupphandling av ny simhall.

Kommunstyrelsen beslutade den 27 september i enlighet med förslaget samt att genomföra en RFI (Request for information) inför en eventuell planerad hyresupphandling av ny simhall. Kommunstyrelsen beslutade även att uppdra samhällsbyggnadsnämnden att inleda en planprövning för ny placering av sim- och/eller sporthall vid Aspenområdet. Den 5 oktober beslutade samhällsbyggnadsnämnden att inleda den planprövningen.
På måndag sammanträder kommunstyrelsen och då kommer ärendet badhus upp på dagordningen. Alltså finns i dagläget inga nyheter eller beslut i frågan. – Kommunledningsförvaltningen håller på att göra utvärderingen av alternativen, säger Sven Tornberg (C), kommunalråd.
Haparanda stad annonserar om en inbjudan till allmänheten om ett öppet dialogmöte gällande framtiden för badhuset och sporthallen på tisdag kväll den 26 oktober. Dialogmötet äger rum i fullmäktigesalen på stadshuset.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Öppet dialogmöte om badhus

 1. Barnkullarna är så små så om 10 år behöver inte kommunen hyra badhuset av Cape East många dagar per år för att uppfylla skollagen

 2. Grunden till att kommunens fastigheter kan ruttna bort på detta vis är ni som är skattebetalare inte kan umgås nog nära med politikerna utan politikerna har sitt umgänge och skattebetalarna har sitt umgänge och då kan ni inte komma nog nära skinnet och därför så ger happis 400.000 i födelsedagspengar till en kommun som har förstört relationen i eurociti med hanteringen av coronakrisen och därmed så har det ingen betydelse att folket dricker brunt vatten eller att barnen skulle behöva ett badhus. Kiitos

 3. vad är det för ide att föra dialog med kommuninvånarna, kommunen skänker pengar till Torneå, ingen dialog då…..finns inga pengar.
  Alla har vi fria ord, bra sagt sosse.
  Inte politiskt lagd.

  • Två alternativ finns kvar. Bygga eget eller hyra in sig hos Cape East 3.5 dagar per vecka. Sven verkar lobba väldigt mycket för Cape East, på sociala medier gör han reklam för C.E. Kanske nåt för HBwebben att gräva i?

 4. kommunen ska bygga ett eget badhus. varför har ett annat alternativ ens kommit upp i dagordningen. svaret är att vi har ett s.k liberalt styre i kommunen som helst vill att privata ska ta över all kommunal verksamhet. och varför vill inte dom privata bygga själva, men vill ha kommunen som garant med ett hyresavtal på säkert 25 år. jo för att ”mjölka” ut det mesta av oss surt förvärvade skattepengar. liberal politik går ut på att privata ska tjäna pengar på oss medborgare, men går de åt fanders så räknar dom att vi skattebetalare ska vara deras bank och rädda verksamheten. vad händer om 15 år ifall företaget går i kk? kvartalskapitalisterna jobbar ju så!

  • I stort sett identiskt avtal som, dåvarande sossestyrda, Haparanda skrev med Fahlander. Han skulle bygga köpcenter, multiarena m.m som kommunen i sin tur skulle hyra. Då handlade det om betydligt mer pengar under hyrestiden i jämförelse med detta tilltänkta bygge. ”Mjölka” ut skattebetalarnas pengar, hade i detta fall varit ett milt uttryck. Rån, rysk roulette eller liknande uttryck ligger närmare till hands.
   Kontentan är att det är svårt att bygga något när börsen är tom.

   • kommunens folk och politiker borde ha lärt sig att Filantroper är väldigt väldigt sällsynta

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.