fbpx

Otillåtna politiska sammankomster i länet

Under onsdagen genomförde företrädare för ett politiskt parti fyra icke tillståndsgivna sammankomster i polisregion Nord, bland annat i Haparanda.

I Haparanda uppstod dock inga ordningsstörningar. Men i Luleå där ett 70-tal åhörare hade samlats blev stämningen hätsk varför arrangören fördes bort av polis. Föremål kastades mot såväl arrangören som polisen.

I Piteå samlades cirka 50 åhörare, några personer avvisades från platsen.

Vid 20-tiden genomförde arrangören en manifestation i Skellefteå, där ett 70-tal åhörare samlades. Även här blev stämningen upprörd varför arrangören fördes bort från platsen ett antal gånger men återvände till densamma. Föremål har kastats och personer har avlägsnats från platsen.

I nuläget har polisen ingen information om att någon på platsen har skadats.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

19 kommentarer på “Otillåtna politiska sammankomster i länet

 1. För övrigt så faller det inom yttrandefrihetens ramar att syssla med koranbränning…hade någon fått för sig att elda biblar så hade det spektaklet passerat obemärkt om det nu ej rört sig om tonvis med biblar i samma brasa…påpekar också att utställningen där Jesus utpekades som homosexuell ansågs vara konst…ponera nu att mohammed hade utpekats ..oj oj

 2. Åhörarna som gått till angrepp vågar inte många tidningar peka ut var dom kommer ifrån…he he…undrar om presstödet påverkar tidningarnas reportagen…

 3. Paludan har nog varit frånvarande från de flesta blåljus attackerna.de klarar dom så bra utan paludan.så vad har det för betydelse vart den muppen håller till.finns gott om andra muppar runt om i vårt avlånga land som älskar att jävlas med blåljuspersonal.

 4. Bladet är som alla andra tidningar man vågar inte säga sanningen. Sossarna kan hitta på en förevändning at dra in det presstöd som vi betalar för att få lögnerna i ansiktet. Inte heller har ni fått ordning på rättning av stavfel.

 5. Vilken löjlig artikel där man inte skriver vem det gäller. Inte heller skriver man att talaren blev angripen av åhörare i Luleå.

 6. I Danmark tillåter inte polisen denna danske medborgare att hålla sina manifestationer vars enda syfte är att provocera fram kravaller, medan svensk polis framhåller i att ge provokatören tillstånd.
  Frågan journalister borde ställa till ansvariga polisbefäl är: ”Räcker inte hundra skadade poliser redan som den yttersta konsekvensen av Paludans manifesterande för att ni ska neka tillstånd?”
  Nu hade han ju inte tillstånd vid dessa tillfällen men hade han sökt i tid så hade polisen med all säkerhet beviljat tillstånd.

  • ”provocera fram kravaller” låter som att det är Paludans fel att personer blir ”kränkta.”
   Hade åhörarna varit smarta hade de ignorerat Paludan, men inte då, då de måste visa sitt ociviliserade beteende…

   • Vad tror du syftet med hans manifesterande är, om inte att provocera fram kravaller för att sedan peka på hur illa ”dom där” beter sig?
    Sedan har det ju visat sig att på några platser var åhörarna så smarta att de ignorerade honom.
    För övrigt har jag inget annat än förakt för idioterna som kravallade och gav sig på polisen.

  • Din logik är lika ologisk som det vore att förbjuda kvinnor att använda minikjol då det kan provocera våldtäktsmän. Problemet är inte Paludan, problemet är de människor som anser sig ha rätt att kasta föremål på andra människor.

  • Vi har yttrandefrihet enl svensk lagstiftning! Den ska gälla alla oavsett åsikter! Vi ska inte tysta någon.

   • Hade en muslim stått och hojtat och bränt en bibel hade ingen kommenterat här och hänvisat till yttrandefrihet.

    • Jag tror ju inte att någon kristen skulle ha börjat kasta föremål på en bibelbrännande muslim. ”Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen …”

  • Paludan har inte skadat en enda polis, det var arga muslimer som inte vill att någon ska få kritisera islam som gjorde det!! Man ska inte anklaga oskyldiga! Vill man inte lyssna på en politisk talare så behöver man inte det, men ingen har rätt att angripa någon bara för att man inte tycker om det de säger.

   • Hade Paludan stannat hemma istället för att reta upp muslimer så hade inte 100 poliser blivit skadade.
    Men vi svenskar är ju dummare än danskar och finnar.

    • Kanske de som kastar grejer också borde ha stannat hemma? De kunde ju ha kastat grejer där i stället. Paludan skulle nog fort tröttna på att försöka reta upp folk som inte lät sig retas upp. Win-win.

   • Tror inte för ett ögonblick att du är muslim, snarare ett troll från yttersta högerkanten.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN