fbpx

Över 6.000 testade i länet på en vecka

Vecka 52 lät över 6.000 personer i Norrbotten testa sig för pågående covid-19-infektion.

Av de som testade sig via PCR visade sig nästan 15 procent vara positiv för covid-19.

Enligt senaste rapporten från Region Norrbotten, den 3 januari, vårdas nu åtta personer med covid-19 på sjukhus i länet, varav två vårdas på C-IVA.

Till och med vecka 50 hade, enligt Folkhälsomyndigheten, 90 procent av befolkningen i Norrbotten fått en dos vaccin mot covid-19 och 87 procent hade fått två doser.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Över 6.000 testade i länet på en vecka

 1. Otroligt hur hysterin fortsätter och fortsätter trots att denna sk Omikron- varianten inte är värre än en förkylning! Dödligheten är lägre än i vanlig säsongsinfluensa och knappt nån som ens upptar IVA-platser – och hur många av dom är mycket gamla, och mycket sjuka sen innan? Så gott folk! Sluta svamla nu 👍

 2. Det är inte vaccinet som sprider smittan, utan människan som är vaccinerad och återgår till att leva som innan pandemin och som struntar fullständigt i sina medmänniskor… Så tyvärr påskyndar vaccinet spridningen.

  • Ja. De vaccinerade (många av dem) beter sig precis som vanligt och publicerar dessutom inlägg på Facebook där de skryter om att de minsann har vaccinerat sig, så får de både ha roligt och visa hur ”duktiga” de är på samma gång. De som däremot tar ansvar på så vis att de håller avstånd etc men av någon anledning avstår från vaccin får bara höra att de ”borde tänka på andra” (om de över huvud taget törs säga att de inte är vaccinerade, risken finns ju att man blir av med jobbet då). Hyckleri av sällan skådat slag …

 3. Hur är det möjligt med så stor smittspridning med tanke på hur många ”Men jag är ju vaccinerad” det finns, 87%…?

  • Vaccin verkar då inte förhindra smittspridningen. Det som återstår är väl att hoppas på att vaccinet inte påskyndar smittspridningen.

  • Bra undring men på grund av censur får vi inga svar om man inte läser på sidor som CDC:s hemsida där PCR-testers tillförlitlighet exempelvis behandlas.

   Dessa sidor är jobbigare att läsa på grund av det engelska fackspråket.

   (CDC= ”USA:s Läkemedelsverk”)

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.