fbpx

Över 6.000 testade i länet på en vecka

Vecka 52 lät över 6.000 personer i Norrbotten testa sig för pågående covid-19-infektion.

Av de som testade sig via PCR visade sig nästan 15 procent vara positiv för covid-19.

Enligt senaste rapporten från Region Norrbotten, den 3 januari, vårdas nu åtta personer med covid-19 på sjukhus i länet, varav två vårdas på C-IVA.

Till och med vecka 50 hade, enligt Folkhälsomyndigheten, 90 procent av befolkningen i Norrbotten fått en dos vaccin mot covid-19 och 87 procent hade fått två doser.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Över 6.000 testade i länet på en vecka

 1. Otroligt hur hysterin fortsätter och fortsätter trots att denna sk Omikron- varianten inte är värre än en förkylning! Dödligheten är lägre än i vanlig säsongsinfluensa och knappt nån som ens upptar IVA-platser – och hur många av dom är mycket gamla, och mycket sjuka sen innan? Så gott folk! Sluta svamla nu 👍

 2. Det är inte vaccinet som sprider smittan, utan människan som är vaccinerad och återgår till att leva som innan pandemin och som struntar fullständigt i sina medmänniskor… Så tyvärr påskyndar vaccinet spridningen.

  • Ja. De vaccinerade (många av dem) beter sig precis som vanligt och publicerar dessutom inlägg på Facebook där de skryter om att de minsann har vaccinerat sig, så får de både ha roligt och visa hur ”duktiga” de är på samma gång. De som däremot tar ansvar på så vis att de håller avstånd etc men av någon anledning avstår från vaccin får bara höra att de ”borde tänka på andra” (om de över huvud taget törs säga att de inte är vaccinerade, risken finns ju att man blir av med jobbet då). Hyckleri av sällan skådat slag …

 3. Hur är det möjligt med så stor smittspridning med tanke på hur många ”Men jag är ju vaccinerad” det finns, 87%…?

  • Vaccin verkar då inte förhindra smittspridningen. Det som återstår är väl att hoppas på att vaccinet inte påskyndar smittspridningen.

  • Bra undring men på grund av censur får vi inga svar om man inte läser på sidor som CDC:s hemsida där PCR-testers tillförlitlighet exempelvis behandlas.

   Dessa sidor är jobbigare att läsa på grund av det engelska fackspråket.

   (CDC= ”USA:s Läkemedelsverk”)

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF