fbpx

Övertorneåbrottaren Elvira Ersson får 100.000

Elvira Ersson får idrottsstipendium på 100.000 kronor. Fotot är från när hon under Matarengi marknad hyllades på hemmaplan för sitt EM-guld i somras. Foto: Anneli Sundbom

17-åriga brottaren Elvira Ersson från Karl-Gustafs brottningsklubb i Övertorneå får ett idrottsstipendium på 100.000 kronor.

Det är hamburgerkedjan Max som årligen delar ut ett idrottsstipendium till en lovande idrottsutövare som är fyllda 14 år men inte 18 år som är från Norrbotten och tävlar för en norrbottnisk klubb.

Elvira Ersson som tog EM-guld i somras blev överraskad och glad över att ha fått stipendiet 2023 och uttrycker det på följande vis på Max hemsida:

– Jag är både överväldigad och överrumplad. Jag blev medlurad hit av mina föräldrar, egentligen skulle jag haft ett prov idag. Jag är så tacksam, stipendiet innebär fler möjligheter till resor, sparring och få möta motstånd på internationella tävlingar, säger en glad Elvira Ersson efter prisutdelningen på Savoy i Luleå.

Motiveringen lyder:

Elvira är brottaren från Övertorneå med hög träningsmoral. Hon är ödmjuk, omtänksam, kamratlig och har en stark ambition att fortsätta utvecklas inom sin idrott. Karriären startade när hon var 10 år och redan nu finns flertal meriter som SM-, NM- och EM-guld. Vid sidan av den egna satsningen är hon en förebild för de yngre brottarna i föreningen. Drömmen är att delta i VM och OS i framtiden och detta stipendium blir förhoppningsvis en sporre att fortsätta utvecklas.

Enligt Max är tanken att prispengarna på 100.000 kronor kan användas för resor till tävlingar och träning för att göra det enklare att konkurrera på lika villkor, trots det geografiska avståndet som vissa gånger sätter käppar i hjulen för ungdomar från Norrbotten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Övertorneåbrottaren Elvira Ersson får 100.000

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN