fbpx

Övertorneåföretagare mest nöjda enligt enkät

TORNEDALEN: Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner. I onsdags presenterades den senaste rankingen med siffror från 2018.
Företagarna får själva svara på en enkät och det är deras svar som ger kommunerna den aktuella rankingplaceringen. Syftet med rankingen är att visa var det är bäst att starta och driva företag i Sverige. Av våra tre Tornedalskommuner rankas Övertorneå som den med bäst företagsklimat. Även om kommunen har tappat 31 placeringar så hamnar Övertorneå på plats 234. Haparanda klättrar en placering och ligger på plats 282, och Pajala har den lägsta placeringen totalt sett i länet och hela landet och återfinns därmed på plats 290 av landets lika många kommuner.
Betygen i enkäten rankas mellan ett till sex och mellan tre till sex räknas som bra. Haparanda landar på 3,1 och Övertorneå på 3,18 och för Pajalas del hamnar betyget på 2,22.
Däremot har inte alla företagare på orterna svarat på undersökningen, i Övertorneå är antalet svar 89 och det ger en svarsfrekvens på sex av tio tillfrågade. Pajala har 91 svar och en svarsfrekvens på omkring hälften. Haparanda har 80 svar och en svarsfrekvens på strax under hälften.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Övertorneåföretagare mest nöjda enligt enkät

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.