Övertorneåföretagare mest nöjda enligt enkät

TORNEDALEN: Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner. I onsdags presenterades den senaste rankingen med siffror från 2018.
Företagarna får själva svara på en enkät och det är deras svar som ger kommunerna den aktuella rankingplaceringen. Syftet med rankingen är att visa var det är bäst att starta och driva företag i Sverige. Av våra tre Tornedalskommuner rankas Övertorneå som den med bäst företagsklimat. Även om kommunen har tappat 31 placeringar så hamnar Övertorneå på plats 234. Haparanda klättrar en placering och ligger på plats 282, och Pajala har den lägsta placeringen totalt sett i länet och hela landet och återfinns därmed på plats 290 av landets lika många kommuner.
Betygen i enkäten rankas mellan ett till sex och mellan tre till sex räknas som bra. Haparanda landar på 3,1 och Övertorneå på 3,18 och för Pajalas del hamnar betyget på 2,22.
Däremot har inte alla företagare på orterna svarat på undersökningen, i Övertorneå är antalet svar 89 och det ger en svarsfrekvens på sex av tio tillfrågade. Pajala har 91 svar och en svarsfrekvens på omkring hälften. Haparanda har 80 svar och en svarsfrekvens på strax under hälften.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Övertorneåföretagare mest nöjda enligt enkät

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.

Redo för fotbollspremiär

Nu står alla fotbollsspelare i startblocken för att börja spela matcher efter en extremt lång försäsong med bara träning. HB har träffat en förväntansfullt tränare. – Det smäller till på söndag med hemmamatch mot Öjeby IF (div 5 lag) i Lilla Coop Cup, säger Haparanda FF:s tränare Jouko Liakka.

Hård kritik mot chef på kommunen

I en skrivelse till samtliga politiker i fullmäktige i Haparanda samt till Arbetsmiljöverket framförs allvarlig kritik mot två kommunala chefer. Trots flera anmälningar uppges inget hända.

Ökar försäljningen trots coronakrisen

– Vi har i Tornedalen en särskild kraft och en sisu som kanske inte finns på andra håll. Jaxal är utan tvekan ett resultat av den kraften. Det säger Ida Hjort-Rova, 30 år, vd vid Jaxal AB, Övertorneås näst största industriföretag. Ett företag som rekryterar och växer mitt i coronakrisen.