fbpx

Övertorneåföretagare mest nöjda enligt enkät

TORNEDALEN: Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner. I onsdags presenterades den senaste rankingen med siffror från 2018.
Företagarna får själva svara på en enkät och det är deras svar som ger kommunerna den aktuella rankingplaceringen. Syftet med rankingen är att visa var det är bäst att starta och driva företag i Sverige. Av våra tre Tornedalskommuner rankas Övertorneå som den med bäst företagsklimat. Även om kommunen har tappat 31 placeringar så hamnar Övertorneå på plats 234. Haparanda klättrar en placering och ligger på plats 282, och Pajala har den lägsta placeringen totalt sett i länet och hela landet och återfinns därmed på plats 290 av landets lika många kommuner.
Betygen i enkäten rankas mellan ett till sex och mellan tre till sex räknas som bra. Haparanda landar på 3,1 och Övertorneå på 3,18 och för Pajalas del hamnar betyget på 2,22.
Däremot har inte alla företagare på orterna svarat på undersökningen, i Övertorneå är antalet svar 89 och det ger en svarsfrekvens på sex av tio tillfrågade. Pajala har 91 svar och en svarsfrekvens på omkring hälften. Haparanda har 80 svar och en svarsfrekvens på strax under hälften.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Övertorneåföretagare mest nöjda enligt enkät

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.