fbpx

Övertorneåföretagare mest nöjda enligt enkät

TORNEDALEN: Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner. I onsdags presenterades den senaste rankingen med siffror från 2018.
Företagarna får själva svara på en enkät och det är deras svar som ger kommunerna den aktuella rankingplaceringen. Syftet med rankingen är att visa var det är bäst att starta och driva företag i Sverige. Av våra tre Tornedalskommuner rankas Övertorneå som den med bäst företagsklimat. Även om kommunen har tappat 31 placeringar så hamnar Övertorneå på plats 234. Haparanda klättrar en placering och ligger på plats 282, och Pajala har den lägsta placeringen totalt sett i länet och hela landet och återfinns därmed på plats 290 av landets lika många kommuner.
Betygen i enkäten rankas mellan ett till sex och mellan tre till sex räknas som bra. Haparanda landar på 3,1 och Övertorneå på 3,18 och för Pajalas del hamnar betyget på 2,22.
Däremot har inte alla företagare på orterna svarat på undersökningen, i Övertorneå är antalet svar 89 och det ger en svarsfrekvens på sex av tio tillfrågade. Pajala har 91 svar och en svarsfrekvens på omkring hälften. Haparanda har 80 svar och en svarsfrekvens på strax under hälften.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Övertorneåföretagare mest nöjda enligt enkät

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.