fbpx

Pajala marknad ställs in

PAJALA: Pajala Turism & Evenemang, som anordnar Pajala marknad meddelar att på grund av Covid-19 blir man i sommar tvungen att ställa in marknaden.

Som det i dagsläget ser ut är det på grund av mötesrestriktionerna inte möjligt att genomföra Pajala marknad, som skulle gått av stapeln den 3-5 juli.

Styrelsen för Pajala marknad säger sig stå bakom myndighetsbesluten om restriktioner och de åtgärder som sätt in för att få stopp på viruset. Marknaden är vanligtvis ett välbesökt arrangemang med uppåt 45.000 till 50.00 besökare.

För att det ska bli en bra marknad både för försäljare och besökare behöver Pajala Turism & Evenemang en viss framförhållning och på grund av restriktionerna och då man inte vet hur länge de kommer att råda, ser man ingen annan utväg än att ställa in marknaden för 2020.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Pajala marknad ställs in

  1. Nåt positivt med viruset nu kan man kanske sluta med stridigheterna och ta nya tag till nästa gång och då menar jag kvällsnöjen för ett sammarbete

  2. Detta är ju en självklarhet att alla sommarens folksamlingar, marknader och festivaler, i hela Tornedalen ställs in. Att stå bakom myndighetsbesluten om nödvändiga restriktioner för att få stopp på viruset är en alla medborgares skyldighet.
    Respekt.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.