fbpx

Pajala marknad ställs in

PAJALA: Pajala Turism & Evenemang, som anordnar Pajala marknad meddelar att på grund av Covid-19 blir man i sommar tvungen att ställa in marknaden.

Som det i dagsläget ser ut är det på grund av mötesrestriktionerna inte möjligt att genomföra Pajala marknad, som skulle gått av stapeln den 3-5 juli.

Styrelsen för Pajala marknad säger sig stå bakom myndighetsbesluten om restriktioner och de åtgärder som sätt in för att få stopp på viruset. Marknaden är vanligtvis ett välbesökt arrangemang med uppåt 45.000 till 50.00 besökare.

För att det ska bli en bra marknad både för försäljare och besökare behöver Pajala Turism & Evenemang en viss framförhållning och på grund av restriktionerna och då man inte vet hur länge de kommer att råda, ser man ingen annan utväg än att ställa in marknaden för 2020.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Pajala marknad ställs in

  1. Nåt positivt med viruset nu kan man kanske sluta med stridigheterna och ta nya tag till nästa gång och då menar jag kvällsnöjen för ett sammarbete

  2. Detta är ju en självklarhet att alla sommarens folksamlingar, marknader och festivaler, i hela Tornedalen ställs in. Att stå bakom myndighetsbesluten om nödvändiga restriktioner för att få stopp på viruset är en alla medborgares skyldighet.
    Respekt.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.