fbpx

Pajalas folkmängd ökade med 30 personer

PAJALA: Pajala kommuns folkmängd ökade med 30 personer under årets sex första månader. 

Det visar Statistiska centralbyråns befolkningsstatstik. Kommunen noterade 147 inflyttade första halvåret. Borträknat avlidna och utflyttade och inkluderat födda ökade

kommunen alltså med 30 personer.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

21 kommentarer på “Pajalas folkmängd ökade med 30 personer

 1. Till kompetensen, nedvärderar absolut inte kompetensen hos malmbilchaufför tycker dessa gör de otroligt bra med dessa arbetstider,mmm, skulle själv börja med det men klarar tyvärr ej med pendla och arbetstiderna. ..men när Annan chaufför skrev vi flytta illa kvickt härifrån när vi får annat jobb vars är problemet och få annat JOBB????

 2. Dom som pendlar för att jobba i Pajala..köp en egen husvagn liksom andra med anställning långt borta från ära och redlighet ..undrar varför inte bolaget anställer folk från reservaten i större städer…googla: Även skånska Hässleholm går nu mot ”systemkollaps” sedan kommunen tagit emot….

 3. @Pajalabo

  Bara en fråga till dig du nedvärderar alltså kompetensen som malmbils förarna har, du anser alltså att de som kommer hit och kör bilarna är någon sorts B-lag på arbetsmarknaden ??

 4. Du annan chaufför, de är brist på lastbilschaufförer i hela landet enligt nyheterna så varför söker du inte dessa arb när du vill flytta illa kvickt eller du kanske har inte dessa kunskaper de kräver, kanske mer än förflytta ett fordon fr punkt a till b

 5. Till ” Annan chaufför vid bolaget”, i vilket prisspann ska ett billigt rum kosta ? Vore bra att veta ifall något rum dyker upp kring våra norra byar.

 6. Byarna växer och vem kunde tro att utvecklingen vänder. Tänk, så stor befolkning finns i det fem olika kontinenterna, överbefolkade på sina ställen. Hör och häpnar av en stor nyhet, att fyra av dem flyttat in i den tidigare öde huset med den igenmurade skorstenen och pendlar till arbeten i grannbyn i samma kommun.-Happ,,,

 7. Jobbar oxå vid bolaget och vi är inte alla som vill flytta hit utan pendlar helst söderifrån och från kusten och behöver bara ett enkelt rum. När vi hittar annat jobb flyttar vi illa kvickt härifrån.
  Ett tips satsa mer på enkla och billiga rum det kommer den person som satsar tjäna multum på. Istället för på dyra påkostade boenden som nu genomförs. Det blir få och olönsamt,satsa hellre på volym och billig hyra istället. Att skriva in sig i kommunen är ointressant.

 8. ett litet tillägg…”Larmet från Filipstad” publiceras klockan 12 på onsdag på SVT Play och sänds senare samma dag klockan 20.00 i SVT1…..garanterat sevärt (S) fick 43% av väljarnas röster i Fstad se och hör hur en slipsten skall dras

 9. frågan är ju om det är Vanliga hederliga arbetare av nåt slag eller om det är Kompetensregnet som orsakat denna ökning…kanske HB kan göra lite journalistiskt arbete och återkomma

 10. Repa upp o flytta baracker dit folk jobbar ,många som har dubbelt boende är nog inte intresserade o pendla till Pajala , flera byar som finns runt jobben som Kaunis Iron har.många som vill hyra o bo i närheten till jobbet som chaufförer är nog inte intresserade att pendla allt för långt. Som i Kangos , Junis alla privata boenden är uthyrda, Dags att tjänstemännen börjar reagera o inte peta navelludd.

 11. Laitahyökkääjä:

  Det är väl den tornedalska ”ei se kannate” och all dess negativitet som gör att folk inte flyttar in.

  Finns även på andra mindre orter sånt här och inavel. Tyvärr.

 12. Det finns tydligen Pajalabor som inte vill bli fler. Är ni rädda för trängsel eller vill ni hellre att orten bara sakta tynar bort. Sorglig vändning på denna diskussion efter en liten hoppingivande nyhet.

 13. Till dej rösta rätt,har röstat på Sd i de två senaste valen så

  om du riktade kritik mot min kommentar så förstod du nog ej mej för jag håller helt klart med dej om dessa som driver omkring och gör de svårt för inflytt av skattebetalare Men förstår ej att våra beslutsfattare vill ha mer invandrare för de är de svaga i samhället som får de sämre inte är de de väl avlönade i kommunhuset och skolan

 14. @Pajalabo
  Att det finns folk i mängder som driver omkring i Pajala kan du tacka våra kära politiker för. De ville dessutom ha in ännu fler dagdrivare till Pajala. De upptar bostäder som kunde gynnat inflyttningen. Efter två år kommer de att kosta kommunen multum.
  Dags att byta kommunal ledning och få ordning.
  Rösta rätt vid nästa val!

 15. Till Allt kostar; Den finns tre sorters lögner.
  -Lögn förbannad lögn och Statistik.

 16. I Pajala har de privata hyresvärdarna satsat hårt underflyktingvågen då vi skattebetalare stöd för fantasihyror nu står dessa och förfaller,även hyreshusen ser fördjävliga,knappt målarfärg, kom fr ötå hållet halvrivna byggnader,citybed, att kommunen tillåter de se ut så

 17. Till konsulten: Vad har de privata hyresvärdarna gjort för att öka inflyttningen?
  Blir nyfiken då den lösningen säkert skulle intressera fler kommuner i Norrbotten.

  Sen skriver du att vem som än flyttar in så genererar de skatteintäkter och kan kliva in på jobb efter lite SFI. Faktum är att hälften av flyktingarna förvärvsarbetar efter 8 år (källa:SCB).

 18. Sjävklart är det gruvan som genererar inflyttning!

  Man önskar ju att Kommunen också skulle agera, men de har inte gjort ett piss, det är de privata hyresvärdarna som jobbat för inflyttningen.
  – oavsett vem som flyttar in så genererar de skatteintäkter och skapar jobb, att de sedan efter lite SFI kliver de in och jobbar inom t.ex. äldreomsorgen är ju suveränt.

 19. Om de är nyinflyttade skattebetalare så äntligen åt rätt håll men är de människor som driver omkring på gatorna i centralorten så här vi ingen nytta av dessa bidragstagare, kanske hb kunde forska i detta

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN