fbpx

Påminner om tillåtna ställen för gränsövergång

TORNEDALEN: Västra Finlands sjöbevakningssektion, vid finska Gränsbevakningsväsendet, ansvarar för kontroll av gränsen i Tornedalen.

I ett pressmeddelande vill de påminna om var det är tillåtet, för nödvändig trafik, att passera den finska gränsen.

Gränsen får passeras endast via officiella gränsövergångar, som bland annat är tullen i Torneå.

Det uppges att det förekommit försök att passera gränsen bland annat över Torneälvens is. Detta har lett till böter för de gripna.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Påminner om tillåtna ställen för gränsövergång

 1. RM: ”Turister från t.ex Mälardalen och övriga Sverige har vallfärdat dit”
  Vad menar du? Hur många?
  Enligt TV-nyheterna har nästan inga Stockholmare rest i påsk. Detta är Samhällsansvar!

 2. Före påsk gick myndigheterna här i Sverige ut med att vi inte skulle åka till stugor och skidanläggningar i andra kommuner SkiStar stängde alla sina anläggningar i Åre, Vemdalen osv…. dom tog verkligen ett SAMHÄLLSANSVAR men inte Lapplands Resort. Riksgränsen och Björkliden kör som ingenting hänt. Turister från t.ex Mälardalen och övriga Sverige har vallfärdat dit. Vad jag menar är att myndigheterna skulle ha lagt ett bötesbelopp om man inte respekterar denna anmaning under påskhelgen. Här ska Region Nord verkligen tänka efter om Björkliden/Riksgränsen ska erhålla bidrag för deras verksamhet.

 3. Inte 20000 som här i Norge om man åker till stugan i en annan kommun

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.