fbpx

Påminner om tillåtna ställen för gränsövergång

TORNEDALEN: Västra Finlands sjöbevakningssektion, vid finska Gränsbevakningsväsendet, ansvarar för kontroll av gränsen i Tornedalen.

I ett pressmeddelande vill de påminna om var det är tillåtet, för nödvändig trafik, att passera den finska gränsen.

Gränsen får passeras endast via officiella gränsövergångar, som bland annat är tullen i Torneå.

Det uppges att det förekommit försök att passera gränsen bland annat över Torneälvens is. Detta har lett till böter för de gripna.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Påminner om tillåtna ställen för gränsövergång

 1. RM: ”Turister från t.ex Mälardalen och övriga Sverige har vallfärdat dit”
  Vad menar du? Hur många?
  Enligt TV-nyheterna har nästan inga Stockholmare rest i påsk. Detta är Samhällsansvar!

 2. Före påsk gick myndigheterna här i Sverige ut med att vi inte skulle åka till stugor och skidanläggningar i andra kommuner SkiStar stängde alla sina anläggningar i Åre, Vemdalen osv…. dom tog verkligen ett SAMHÄLLSANSVAR men inte Lapplands Resort. Riksgränsen och Björkliden kör som ingenting hänt. Turister från t.ex Mälardalen och övriga Sverige har vallfärdat dit. Vad jag menar är att myndigheterna skulle ha lagt ett bötesbelopp om man inte respekterar denna anmaning under påskhelgen. Här ska Region Nord verkligen tänka efter om Björkliden/Riksgränsen ska erhålla bidrag för deras verksamhet.

 3. Inte 20000 som här i Norge om man åker till stugan i en annan kommun

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.