fbpx

Passerade gränsen med misstänkt narkotika

Strax före 23.30-tiden på onsdagskvällen kontrollerades två män vid gränskontrollen i Haparanda. Männen är nu misstänkta för narkotikabrott. 

Polisen kontrollerade männen som var på väg från Finland till Sverige. På männen hittades en mindre mängd misstänkt narkotika och en anmälan gällande narkotikasmuggling upprättas. Ingen person frihetsberövades, skriver polisens presstalesperson.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Passerade gränsen med misstänkt narkotika

 1. Legalisera=tillåta…Aldrig !
  Hela samhället i rus, hur skulle det vara ?.
  De som inte vågar testa skulle säkert falla de också i droger så småningom.

 2. Legalisera bara skiten… mer skattepengar och polisen skulle få resurser till vettiga saker. En knarkare kommer alltid få tag i sitt knark oavsett vad straffet för det kan vara.

  • Å andra sidan är det inte alls kul att möta påverkade förare i trafiken. Framför allt blir eventuella barn lidande när en förälder väljer att missbruka, oavsett om det handlar om narkotika eller helt vanlig alkohol. Om man skulle fråga dessa mäns eventuella flickvänner eller fruar vad de tycker om saken kanske de skulle ha någonting vettigt att tillföra diskussionen … En knarkare fokuserar ju i alla lägen på sig själv och sitt knark.

 3. lite fakta till er sd:era- i jan 2019 körde sd, m och kd igenom en servett budget där kriminalvården fick 300 miljorner i mindre budget och likaledes alla regioner och kommuner med 5 miljader i mindre stöd allt för att högern sänkte skatterna med 16 miljader för dom rika i landet. de är fakta. men nu har vi återställt exterm högerns budget, populistiska uttalanden om strängare straff medför ju också att folk blir frihetsberövade. men högern ser inte sambandet. beklämmande!!!!

 4. Tyvärr för det tre höger partiernas retorik, så tar polisen fler bovar och banditer! Detta p.g.a av regeringens satsning på polis och rättsväsende! Därtill satsar regeringen på fler fängelseplatser bl.a. i Luleå och Happis!! Under borgartiden drog man ner bl.a. utbildningsplatserna för polisen, man undrar varför? Kanske saknades det resurser i statsbudgeten!

  • Ändå finns det ju hur mycket brottslighet som helst, som ”folk på byn” känner till men som polisen inte tycks notera. Antagligen beror det på att polisen på små orter inte vill bli ovän med sina grannar. Tråkigt är det i alla fall.

 5. Det borde man göra, men det finns ju inga platser lediga. Väntetiderna är, om jag har uppfattat saken rätt, jättelånga till både fängelseplatser och elektronisk övervakning. Varför är det så? Har de kriminella plötsligt blivit fler?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.