fbpx

Passerade gränsen med misstänkt narkotika

Strax före 23.30-tiden på onsdagskvällen kontrollerades två män vid gränskontrollen i Haparanda. Männen är nu misstänkta för narkotikabrott. 

Polisen kontrollerade männen som var på väg från Finland till Sverige. På männen hittades en mindre mängd misstänkt narkotika och en anmälan gällande narkotikasmuggling upprättas. Ingen person frihetsberövades, skriver polisens presstalesperson.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Passerade gränsen med misstänkt narkotika

 1. Legalisera=tillåta…Aldrig !
  Hela samhället i rus, hur skulle det vara ?.
  De som inte vågar testa skulle säkert falla de också i droger så småningom.

 2. Legalisera bara skiten… mer skattepengar och polisen skulle få resurser till vettiga saker. En knarkare kommer alltid få tag i sitt knark oavsett vad straffet för det kan vara.

  • Å andra sidan är det inte alls kul att möta påverkade förare i trafiken. Framför allt blir eventuella barn lidande när en förälder väljer att missbruka, oavsett om det handlar om narkotika eller helt vanlig alkohol. Om man skulle fråga dessa mäns eventuella flickvänner eller fruar vad de tycker om saken kanske de skulle ha någonting vettigt att tillföra diskussionen … En knarkare fokuserar ju i alla lägen på sig själv och sitt knark.

 3. lite fakta till er sd:era- i jan 2019 körde sd, m och kd igenom en servett budget där kriminalvården fick 300 miljorner i mindre budget och likaledes alla regioner och kommuner med 5 miljader i mindre stöd allt för att högern sänkte skatterna med 16 miljader för dom rika i landet. de är fakta. men nu har vi återställt exterm högerns budget, populistiska uttalanden om strängare straff medför ju också att folk blir frihetsberövade. men högern ser inte sambandet. beklämmande!!!!

 4. Tyvärr för det tre höger partiernas retorik, så tar polisen fler bovar och banditer! Detta p.g.a av regeringens satsning på polis och rättsväsende! Därtill satsar regeringen på fler fängelseplatser bl.a. i Luleå och Happis!! Under borgartiden drog man ner bl.a. utbildningsplatserna för polisen, man undrar varför? Kanske saknades det resurser i statsbudgeten!

  • Ändå finns det ju hur mycket brottslighet som helst, som ”folk på byn” känner till men som polisen inte tycks notera. Antagligen beror det på att polisen på små orter inte vill bli ovän med sina grannar. Tråkigt är det i alla fall.

 5. Det borde man göra, men det finns ju inga platser lediga. Väntetiderna är, om jag har uppfattat saken rätt, jättelånga till både fängelseplatser och elektronisk övervakning. Varför är det så? Har de kriminella plötsligt blivit fler?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka