fbpx

Patient avled efter fall från balkong på hälsocentral i Norrbotten

En äldre man förlorade igår kväll livet efter att ha fallit från en balkong på en hälsocentral i östra Norrbotten. Region Norrbotten har gjort en polisanmälan och en anmälan enligt lex Maria.
Under måndagskvällen lämnade mannen sin säng och gick ut på en balkong, där han föll över räcket. Personal på hälsocentralen reagerade snabbt, och patienten fördes omgående med ambulans till Sunderby sjukhus, där han senare avled av skadorna.

Tomas Fjellvind är verksamhetsområdeschef för östra Norrbotten.

– Det här har chockat oss alla. Det är en ovanlig och tragisk händelse, säger Tomas Fjellvind i ett pressmeddelande.

Omständigheterna kring händelsen är fortfarande oklara.

– Vi hoppas att polisens och vår egen utredning ska ge mer klarhet i vad som har hänt. Det är viktigt för alla som varit inblandade och inte minst för mannens anhöriga, säger Tomas Fjellvind.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Patient avled efter fall från balkong på hälsocentral i Norrbotten

  1. Så tragiskt – för alla inblandade och självklart framförallt de närmaste anhöriga. Men alla inom vården gör sitt allra yttersta, dag in och ut, varje dag, med empati, lågt bemannade och sämre lön än utländska bärplockare!!! Men … kärlek och värme till alla inblandade!!!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.