fbpx

Patient på sjukhus smittad av Covid-19

NORRBOTTEN: Under torsdagen upptäcktes att en äldre patient som vårdas på ett av Norrbottens fem sjukhus är smittad av coronaviruset.

Enligt ett pressmeddelande från Region Norrbotten vårdades den aktuella patienten på en sal tillsammans med andra patienter och screenades för covid-19 enligt de senaste riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten.

– Vi har isolerat patienten och vårdar hen på ett sånt sätt att smittan inte ska kunna spridas till andra patienter eller till personalen, säger Anders Nystedt, Smittskyddsläkare Norrbotten.

De andra patienterna som vårdades på salen tillsammans med den smittade uppges nu noga följas upp för att kontrollera om de utvecklar symtom på covid-19. För att undvika smittspridning mellan olika rum träffar personalen som vårdar dem inga andra patienter.

Det totala antalet konstaterade fall av covid-19 i Norrbotten är 13 personer.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Patient på sjukhus smittad av Covid-19

 1. Media har i all hemlighet beslutat att inte kritisera myndigheter i dessa tider… har ni sett några negativa frågor på presskonferenser tex…..? Nej tänkte väl det.

 2. Varför testas inte vårdpersonal som varit i kontakt med patienten ?
  De kan bära på viruset och smitta andra.

 3. Förvånar mig inte. Var på ett läkarbesök på ett av Norrbottens sjukhus för en vecka sedan, en AT-läkare hostade mycket under mitt besök
  Blev ganska illa berörd av händelsen, karantän nu för säkerhets skull för min och andras säkerhet.

 4. konstigt att inte ni kommer ut vilket sjukhus de är så folk får veta kanske undvika de sjukhus

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.