fbpx

Pausar betalning av klimatbonus

Transportstyrelsen pausar sina utbetalningar av klimatbonusar som ska göras under 2021.

Detta eftersom de 2,91 miljarder kronor som var avsatta för ändamålet i stort sett är förbrukade. Transportstyrelsen pausar därför utbetalningar av klimatbonus i avvaktan på nya ekonomiska medel.

Även tidigare år har pengarna som avsatts för klimatbonus tagit slut i förtid och Transportstyrelsen har då fått ytterligare tillskott.

– Vi har inga besked i dagsläget om nya budgetbeslut men när vi får nya anslag återupptar vi arbetet med att betala ut klimatbonusar. Den som redan har skickat in en ansökan ligger kvar i kön, säger Mats Einarsson, verksamhetsutvecklare på Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Den som köper en ny bil med ett koldioxidutsläpp på högst 60 g/km vid blandad körning är berättigad till en klimatbonus. Bonusens belopp påverkas av flera faktorer och kan som högst vara 70.000 kronor. Bonusen ska betalas ut tidigast sex månader efter första registreringsdatum.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Pausar betalning av klimatbonus

 1. Absolut inga elbilar!!! Detta kommer att höja elpriserna upp i höjderna vi aldrig har skådat. Vem har råd att värma lägenhet/hus efter såna höjningar. ☹️

 2. Brandkåren blir tvungen att anställa mer folk, elbilar brinner lätt och länge,!hur laddar man hemma?får inte vara nära huset?

 3. Resultaten, du lär nog få se växande köer till laddstolparna i takt med att bristen på elproduktion och infrastruktur för elöverföring blir uppenbar även för flinande MP:are och sossar i MP:s koppel. Bra att pengarna är slut, varför ska vanliga knegare/skattebetalare sponsra miljonärernas nya Tesla? Elbilarna säljs sen billigt till Norge tack vare dina o mina skattesubventioner.

 4. Det pågår en stor ändring i bilparken. Märks inte minst på att alla laddstolpar jämt upptagna och är ofta nyreggade elbilar.

  Var inte så för nåt år sedan, då man kunde fritt ladda stort sett närasomhelst. Hoppas bara den infrastrukturen också byggs ut rejält!!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.