fbpx

Påverkad förare sov under bilfärd

HAPARANDA: Vad som först rubricerades som en singelolycka inträffade i anslutning till gränsen mellan Haparanda och Torneå på E4 vid halv två tiden natten mot torsdag. Närmare bestämt i rondellen mellan Storgatan och Krannigatan. 

Det var en man som såg ut att vara tillsynes medvetslös i en personbil som var på rull. Räddningstjänsten tvingades att söndra bilens sidoruta för att ta sig in i kupén.

– Men det visade sig att han satt och sov i bilen, säger Maria Linné, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Polisen anslöt till platsen eftersom att misstanke uppstår om att mannen som är i 30-årsåldern uppträder som om han vore påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och omhändertas samtidigt enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Polisen upprättar en anmälan gällande drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning då mannen har kört bil trots att han saknar körkort.

Mannen är finsk medborgare.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Påverkad förare sov under bilfärd

 1. Det här är den enda artikeln där ni skriver om ett brott där personens medborgarskap nämns, varför? Jämför med ”Fem greps misstänkta för olaga hot” och ”Olovlig körning i Haparanda” eller ”Rattfylla i Pajala” ?
  Ska vi utgå från att de andra ”brottslingarna” har svenskt medborgarskap?

  • Hej nyfiken tornedaling med sv.medborgarskap!
   Det finns pressetiska regler att förhålla sig till som journalist och i vissa fall kan man noga överväga publicitet om det kan kränka privatlivets helgd och om det finns något allmänintresse för sådan publicitet. Man ska undvika att framhäva personers identitet som gör en identifiering möjlig om det kan skada människan och saknar relevans, i synnerhet i en liten ort.
   Brottsmisstänkta händelser hanteras oftast restriktivt från polisens sida initialt och utifrån den informationen som vi tar del av så bedömer vi vad som är etiskt rätt att återge i text för allmänheten. I det här specifika fallet bedömer jag att ange medborgarskap på personen inte är missaktande, hänger ut eller skadar den enskildes integritet.

   / Lisette Olsson-Höghäll, allmänreporter

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka