Påverkad förare sov under bilfärd

HAPARANDA: Vad som först rubricerades som en singelolycka inträffade i anslutning till gränsen mellan Haparanda och Torneå på E4 vid halv två tiden natten mot torsdag. Närmare bestämt i rondellen mellan Storgatan och Krannigatan. 

Det var en man som såg ut att vara tillsynes medvetslös i en personbil som var på rull. Räddningstjänsten tvingades att söndra bilens sidoruta för att ta sig in i kupén.

– Men det visade sig att han satt och sov i bilen, säger Maria Linné, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Polisen anslöt till platsen eftersom att misstanke uppstår om att mannen som är i 30-årsåldern uppträder som om han vore påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och omhändertas samtidigt enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Polisen upprättar en anmälan gällande drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning då mannen har kört bil trots att han saknar körkort.

Mannen är finsk medborgare.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Påverkad förare sov under bilfärd

 1. Det här är den enda artikeln där ni skriver om ett brott där personens medborgarskap nämns, varför? Jämför med ”Fem greps misstänkta för olaga hot” och ”Olovlig körning i Haparanda” eller ”Rattfylla i Pajala” ?
  Ska vi utgå från att de andra ”brottslingarna” har svenskt medborgarskap?

  • Hej nyfiken tornedaling med sv.medborgarskap!
   Det finns pressetiska regler att förhålla sig till som journalist och i vissa fall kan man noga överväga publicitet om det kan kränka privatlivets helgd och om det finns något allmänintresse för sådan publicitet. Man ska undvika att framhäva personers identitet som gör en identifiering möjlig om det kan skada människan och saknar relevans, i synnerhet i en liten ort.
   Brottsmisstänkta händelser hanteras oftast restriktivt från polisens sida initialt och utifrån den informationen som vi tar del av så bedömer vi vad som är etiskt rätt att återge i text för allmänheten. I det här specifika fallet bedömer jag att ange medborgarskap på personen inte är missaktande, hänger ut eller skadar den enskildes integritet.

   / Lisette Olsson-Höghäll, allmänreporter

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.

Här är Pajalas nya ridklubb

Nu finns krafter som arbetar för att starta upp en ridklubb och åter öppna stallet samt ett ridhus. HB kan först av alla avslöja att den nya ridklubben ska heta Pajala Hästkraft.

Möt ÖSK:s nye ordförande

Ny ordförande i ÖSK blir Ali Razag, en 27-åring som kom till Sverige för 11 år sedan från Afghanistan och nu är ambulanssjukvårdare och politiskt och fackligt engagerad.