fbpx

Påverkad förare sov under bilfärd

HAPARANDA: Vad som först rubricerades som en singelolycka inträffade i anslutning till gränsen mellan Haparanda och Torneå på E4 vid halv två tiden natten mot torsdag. Närmare bestämt i rondellen mellan Storgatan och Krannigatan. 

Det var en man som såg ut att vara tillsynes medvetslös i en personbil som var på rull. Räddningstjänsten tvingades att söndra bilens sidoruta för att ta sig in i kupén.

– Men det visade sig att han satt och sov i bilen, säger Maria Linné, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Polisen anslöt till platsen eftersom att misstanke uppstår om att mannen som är i 30-årsåldern uppträder som om han vore påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och omhändertas samtidigt enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Polisen upprättar en anmälan gällande drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning då mannen har kört bil trots att han saknar körkort.

Mannen är finsk medborgare.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Påverkad förare sov under bilfärd

 1. Det här är den enda artikeln där ni skriver om ett brott där personens medborgarskap nämns, varför? Jämför med ”Fem greps misstänkta för olaga hot” och ”Olovlig körning i Haparanda” eller ”Rattfylla i Pajala” ?
  Ska vi utgå från att de andra ”brottslingarna” har svenskt medborgarskap?

  • Hej nyfiken tornedaling med sv.medborgarskap!
   Det finns pressetiska regler att förhålla sig till som journalist och i vissa fall kan man noga överväga publicitet om det kan kränka privatlivets helgd och om det finns något allmänintresse för sådan publicitet. Man ska undvika att framhäva personers identitet som gör en identifiering möjlig om det kan skada människan och saknar relevans, i synnerhet i en liten ort.
   Brottsmisstänkta händelser hanteras oftast restriktivt från polisens sida initialt och utifrån den informationen som vi tar del av så bedömer vi vad som är etiskt rätt att återge i text för allmänheten. I det här specifika fallet bedömer jag att ange medborgarskap på personen inte är missaktande, hänger ut eller skadar den enskildes integritet.

   / Lisette Olsson-Höghäll, allmänreporter

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN