fbpx

Påverkad förare sov under bilfärd

HAPARANDA: Vad som först rubricerades som en singelolycka inträffade i anslutning till gränsen mellan Haparanda och Torneå på E4 vid halv två tiden natten mot torsdag. Närmare bestämt i rondellen mellan Storgatan och Krannigatan. 

Det var en man som såg ut att vara tillsynes medvetslös i en personbil som var på rull. Räddningstjänsten tvingades att söndra bilens sidoruta för att ta sig in i kupén.

– Men det visade sig att han satt och sov i bilen, säger Maria Linné, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Polisen anslöt till platsen eftersom att misstanke uppstår om att mannen som är i 30-årsåldern uppträder som om han vore påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och omhändertas samtidigt enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Polisen upprättar en anmälan gällande drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning då mannen har kört bil trots att han saknar körkort.

Mannen är finsk medborgare.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Påverkad förare sov under bilfärd

 1. Det här är den enda artikeln där ni skriver om ett brott där personens medborgarskap nämns, varför? Jämför med ”Fem greps misstänkta för olaga hot” och ”Olovlig körning i Haparanda” eller ”Rattfylla i Pajala” ?
  Ska vi utgå från att de andra ”brottslingarna” har svenskt medborgarskap?

  • Hej nyfiken tornedaling med sv.medborgarskap!
   Det finns pressetiska regler att förhålla sig till som journalist och i vissa fall kan man noga överväga publicitet om det kan kränka privatlivets helgd och om det finns något allmänintresse för sådan publicitet. Man ska undvika att framhäva personers identitet som gör en identifiering möjlig om det kan skada människan och saknar relevans, i synnerhet i en liten ort.
   Brottsmisstänkta händelser hanteras oftast restriktivt från polisens sida initialt och utifrån den informationen som vi tar del av så bedömer vi vad som är etiskt rätt att återge i text för allmänheten. I det här specifika fallet bedömer jag att ange medborgarskap på personen inte är missaktande, hänger ut eller skadar den enskildes integritet.

   / Lisette Olsson-Höghäll, allmänreporter

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.