fbpx

Per Kenttä prisad på Umeå idrottsgala

ska%cc%88rmavbild-2020-02-21-kl-08-10-05

HAPARANDA: Björklövens sportchef Haparandabördige Per Kenttä tilldelades under gårdagen priset Årets ledare på Umeå Idrottsgala.

– Det är kul och hedrande att uppmärksammas. Vi har haft en fantastisk säsong hittills och hoppas givetvis på mer när det drar ihop sig på slutet, säger Per Kenttä.

Kenttä påbörjade sitt uppdrag som sportchef i Björklöven 2019/2020. I början av året så förlängde han sitt kontrakt med Björklöven till och med säsongen 2023/2024.

I bagaget har Per Kenttä två utmärkelser som årets ledare inom svensk ishockey, 2018/2019 tillsammans med IK Oskarshamns klubbchef, Martin Åkerberg, samt säsongen 2013/2014 när han var både tränare och sportchef i Asplöven HC.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Per Kenttä prisad på Umeå idrottsgala

 1. Grattis Per!
  Jag har följt dig och sett att du har mer än talang.
  Du är snart med i vm i hockey.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.