fbpx

Uppdaterad: Person frihetsberövad i Haparanda

HAPARANDA: På torsdagseftermiddagen publicerade Norrbottens media uppgifter om att ett vapendrama där en man med laddad älgstudsare hotade att skjuta människor och en hund ska ha utspelat sig i centrala Haparanda. Ytterligare uppgifter saknas dock i nuläget och polisen kan inte bekräfta eller kommentera desto mer kring händelsen. 

– Det enda jag vet i nuläget är att vi har varit där och jag har inte några uppgifter om att det ska vara något drama av något slag, säger polisens kommunikatör, Elisabeth Glaas.

En person har blivit frihetsberövad, men Glaas poängterar att det inte finns någon fara för allmänheten.

– Men jag har ännu inte information om vad som har hänt. Det får vi se sen när vi får en rapportering av dem som varit på plats,  men det här är inget som dragit ut på tiden eller varit långdraget, säger Elisabeth Glaas.

UPPDATERAD

Nya uppgifter från polisen vid 14.50-tiden säger att händelsen initialt handlar om att en person har gripits misstänkt för olaga hot.

Presskommunikatör Maria Linné kan inte bekräfta uppgiften om att någon form av skjutvapen varit inblandat i händelsen.

UPPDATERAD 

Händelsen ägde rum på en adress i centrala Haparanda och det var en äldre man som misstänks ha hotat personer med ett vapenliknande föremål, enligt information från polisen.

Inga uppgifter finns om att någon person ska ha kommit till fysisk skada. Mannen greps misstänkt för grovt olaga hot och blev senare under torsdagen frigiven av åklagare.

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Uppdaterad: Person frihetsberövad i Haparanda

  1. Man kan tänka sig, att bakom polisanmälan kan finnas ett försök att utpressa pengar för sig själv.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.