fbpx

Uppdaterad: Person frihetsberövad i Haparanda

HAPARANDA: På torsdagseftermiddagen publicerade Norrbottens media uppgifter om att ett vapendrama där en man med laddad älgstudsare hotade att skjuta människor och en hund ska ha utspelat sig i centrala Haparanda. Ytterligare uppgifter saknas dock i nuläget och polisen kan inte bekräfta eller kommentera desto mer kring händelsen. 

– Det enda jag vet i nuläget är att vi har varit där och jag har inte några uppgifter om att det ska vara något drama av något slag, säger polisens kommunikatör, Elisabeth Glaas.

En person har blivit frihetsberövad, men Glaas poängterar att det inte finns någon fara för allmänheten.

– Men jag har ännu inte information om vad som har hänt. Det får vi se sen när vi får en rapportering av dem som varit på plats,  men det här är inget som dragit ut på tiden eller varit långdraget, säger Elisabeth Glaas.

UPPDATERAD

Nya uppgifter från polisen vid 14.50-tiden säger att händelsen initialt handlar om att en person har gripits misstänkt för olaga hot.

Presskommunikatör Maria Linné kan inte bekräfta uppgiften om att någon form av skjutvapen varit inblandat i händelsen.

UPPDATERAD 

Händelsen ägde rum på en adress i centrala Haparanda och det var en äldre man som misstänks ha hotat personer med ett vapenliknande föremål, enligt information från polisen.

Inga uppgifter finns om att någon person ska ha kommit till fysisk skada. Mannen greps misstänkt för grovt olaga hot och blev senare under torsdagen frigiven av åklagare.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Uppdaterad: Person frihetsberövad i Haparanda

  1. Man kan tänka sig, att bakom polisanmälan kan finnas ett försök att utpressa pengar för sig själv.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.