fbpx

Uppdaterad: Person frihetsberövad i Haparanda

HAPARANDA: På torsdagseftermiddagen publicerade Norrbottens media uppgifter om att ett vapendrama där en man med laddad älgstudsare hotade att skjuta människor och en hund ska ha utspelat sig i centrala Haparanda. Ytterligare uppgifter saknas dock i nuläget och polisen kan inte bekräfta eller kommentera desto mer kring händelsen. 

– Det enda jag vet i nuläget är att vi har varit där och jag har inte några uppgifter om att det ska vara något drama av något slag, säger polisens kommunikatör, Elisabeth Glaas.

En person har blivit frihetsberövad, men Glaas poängterar att det inte finns någon fara för allmänheten.

– Men jag har ännu inte information om vad som har hänt. Det får vi se sen när vi får en rapportering av dem som varit på plats,  men det här är inget som dragit ut på tiden eller varit långdraget, säger Elisabeth Glaas.

UPPDATERAD

Nya uppgifter från polisen vid 14.50-tiden säger att händelsen initialt handlar om att en person har gripits misstänkt för olaga hot.

Presskommunikatör Maria Linné kan inte bekräfta uppgiften om att någon form av skjutvapen varit inblandat i händelsen.

UPPDATERAD 

Händelsen ägde rum på en adress i centrala Haparanda och det var en äldre man som misstänks ha hotat personer med ett vapenliknande föremål, enligt information från polisen.

Inga uppgifter finns om att någon person ska ha kommit till fysisk skada. Mannen greps misstänkt för grovt olaga hot och blev senare under torsdagen frigiven av åklagare.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Uppdaterad: Person frihetsberövad i Haparanda

  1. Man kan tänka sig, att bakom polisanmälan kan finnas ett försök att utpressa pengar för sig själv.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.