fbpx

Uppdaterad: Person frihetsberövad i Haparanda

HAPARANDA: På torsdagseftermiddagen publicerade Norrbottens media uppgifter om att ett vapendrama där en man med laddad älgstudsare hotade att skjuta människor och en hund ska ha utspelat sig i centrala Haparanda. Ytterligare uppgifter saknas dock i nuläget och polisen kan inte bekräfta eller kommentera desto mer kring händelsen. 

– Det enda jag vet i nuläget är att vi har varit där och jag har inte några uppgifter om att det ska vara något drama av något slag, säger polisens kommunikatör, Elisabeth Glaas.

En person har blivit frihetsberövad, men Glaas poängterar att det inte finns någon fara för allmänheten.

– Men jag har ännu inte information om vad som har hänt. Det får vi se sen när vi får en rapportering av dem som varit på plats,  men det här är inget som dragit ut på tiden eller varit långdraget, säger Elisabeth Glaas.

UPPDATERAD

Nya uppgifter från polisen vid 14.50-tiden säger att händelsen initialt handlar om att en person har gripits misstänkt för olaga hot.

Presskommunikatör Maria Linné kan inte bekräfta uppgiften om att någon form av skjutvapen varit inblandat i händelsen.

UPPDATERAD 

Händelsen ägde rum på en adress i centrala Haparanda och det var en äldre man som misstänks ha hotat personer med ett vapenliknande föremål, enligt information från polisen.

Inga uppgifter finns om att någon person ska ha kommit till fysisk skada. Mannen greps misstänkt för grovt olaga hot och blev senare under torsdagen frigiven av åklagare.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Uppdaterad: Person frihetsberövad i Haparanda

  1. Man kan tänka sig, att bakom polisanmälan kan finnas ett försök att utpressa pengar för sig själv.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.