fbpx

Person utan körkort togs i trafikkontroll

Vid rutinmässiga trafikkontroller i Haparanda kommun tog polisen på torsdagen en person som körde utan körkort och en förare fick böter på grund av att bilen som personen färdades i hade körförbud.

Det var på länsväg 775 vid Haparanda personbilen vars förare saknade körkort stoppades och kontrollerades i en trafikkontroll. Den körturen resulterar i en anmälan om olovlig körning.

Bilen med körförbud stoppades på riksväg 99 norr om Haparanda. Föraren fick böter för den bilfärden.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Person utan körkort togs i trafikkontroll

 1. Tacka ringlinjen som jag tänkte åka 13:30 från järnvägsstationen Haparanda i torsdags, kom inte. Tänkte åka samma dag från Coop till Ica den kom inte förutom på andra sidan av vägen , där inte skylten fanns. Så jag förstår att folk åker .
  Hälsningar turist i släktens land

 2. På fredagen? Alltså förra veckan då eller? Det var ju en gammal nyhet i så fall … Med tanke på att den är publicerad i dag, på torsdag.

  • Kurt: Så du menar att då är det helt ok att man kör bil utan körkort….
   Jag åkte ringlinjen som skulle gå 13:30 den va sen in pga nychaufför som missförstått turen

  • HB-reportern var visst dagvill inför midsommarhelgen och hade fredag på torsdag. Poliskontrollerna utfördes givetvis under torsdagen den 23 juni. Tack för att du uppmärksammade denna fadäs.

 3. Varför ens säga rutinkontroll när det är anpr som meddelar att bilägaren saknar körkort. Anpr=automatic numberplate recognition, polisens bilar är alltså nuförtiden utrustade med kameror som automatiskt läser av bilars registreringsplåtar och varnar om tex ägaren saknar körkort, bilen är obesiktad osv.

  • Polisen i östra norrbotten har inte fått sådan bilar med den utrustningen.

   • Det har dom, ialf den patrullen som stoppade oss i Vuono i maj hade det. Stod och hade kontroll och rivstarta efter oss och sen stoppade oss. Frågade vad det handlar om och han sa att dom hade läst av att bilens ägare saknar körtkort.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka