Personbil kördes in i snövall

PAJALA: Vid 11.15-tiden under söndagen inträffad en trafikolycka på länsväg 392 vid Ohtanajärvi, i Pajala kommun.
Polisen uppger att två personer färdades i en personbil som körde in i en snövall.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till olycksplatsen, och de två personerna i bilen fördes till sjukvård för kontroll. Enligt initiala uppgifter handlar det om lindriga skador.

Polisen är klar på platsen och en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott har upprättats.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar:
13 kommentarer om “Personbil kördes in i snövall
 1. Per Kele skriver:

  Ska man gissa på spårig vägbana?

  Vad skulle det kosta att hyvla ordentligt? Kostar det verkligen mer än alla ”olyckor” som skett i fint vinterväder den här vintern.

 2. MB skriver:

  Håller fullständigt med dig. Spåriga vägar är utan tvivel anledningen till att man med jämna rum möter bärgningsbilen nuförtiden när man pendlar. På väg 99 tex är vägen så monumentalt spårig att det känns som att köra på krokig, vanvårdad gammal räls när man med andan i halsen framför sitt fordon. Då och då hoppar man av ”rälsen” när bilen får ett kast. Har man tur hinner man parera någorlunda, men med bara lite otur slutar kanske resan i en tall, eller värre, i grillen på en mötande långtradare = Farväl älskade Tornedalen, förråd av Vägverket 😢

 3. MB skriver:

  Som grädden på moset är dessutom våren här. Vilket innebär att vinterns vapenvila är över! Höstens stenskottsinferno var nästan glömt, men nu blev det ännu ett bryskt uppvaknande när ” krypskyttarna” längs fronten/vägen återigen levererar stenskott i kubik varenda dag. En kollega till mig har hittilss fått 13 stenskott, varav 5 rejäla som hen varit tvungen att åtgärda bums.
  Skall det verkligen få vara på detta viset? Kan Vägverket verkligen inte åstadkomma bättre än så här, bara för att vi bor i Tornedalen. I dagsläget har vi bättre skogsvägar än denna Väg Av Skam!

 4. Fazer skriver:

  Riktigt usel väg mellan Korpilombolo och Sattajärvi. Hur svårt/dyrt kan det vara att hyvla vägen !!?? Ett under att man inte läser om fler olyckor!

 5. Positiv skriver:

  Tycker vägen är alldeles utmärkt. Köp en modernt ny sub så slipper du klaga på vägförhållande för jämnan. Snålheten kan även bedra den vise.

 6. MB skriver:

  Har en modern suv, men inte hjälper det mot stenskotten(Fick 2 imorse) Näe,vet inte vilken väg du färdas på, men på 99 så krävs åtminstone en stridsvagn S om man är vis. Men då krävs även att man är jävligt rik😉

 7. Per Kele skriver:

  Jag har en modern SUV, men har denna vinter hamnat i två rejäla sladdincidenter av isiga spårrännor. Men det är inte bara våra vägar som haft problem; ena tillfället var på Hertsövägen i Lule. Även E4 och E10 har tidvis haft på gränsen till för höga iskanter kring hjulspåren. Man måste ut och jobba mer när det är varmt och mjukt, även om det inte är nederbörd. Hyvla! Hyvla en gång till!

 8. Kalixbo skriver:

  Ni måste förstå att ni som bor mitt ute i obygden inte kan kräva samma vägar/comfort eller samhällsservice som vi som bor centralt. Om det inte passar bli urban.

 9. MB skriver:

  Njae, är inte benägen att hålla med. Sverige är ett avlångt land med otaliga vägar, och alla vi som färdas på dessa betalar samma vägskatt. Det borde vara precis tvärtom vad gäller kvalite’n på vägarna – Vi i ”obygden” som är beroende av vägen och pendlar otaliga mil med livet som insats varje dag, borde givetvis få vägar som åtminstone tar oss till jobbet och hem igen, utan att vi behöver oroa oss för liv och lem, eller en, av sten perforerad bil.
  Ni i söder eller som bor ”centralt”har alternativa färdmedel, ni har närheten, ni behöver inte ens bilar för fasen, men vi är helt beroende av de

 10. MB skriver:

  Skulle vara intressant om vi någon gång skulle kunna byta vägar (Norr mot Söder, Obygd mot Centralorter) för, låt säga en vecka. Kan föreställa mig kaoset, kakafonin, uppvaknandet!

 11. Maj-Lis skriver:

  Det är många gånger dåliga förare av de olika vägmaskinerna, plogbilar + väghyvlar . De kör för fort med plogbilar och plogen har inte nog tryck mot vägen, därav dessa spår , som sedan besvärar hela vintern + våren. Lär er köra rätt.

 12. Resultaten skriver:

  Per Kele skriver:
  Kalixbo:

  Då borde vi avskaffa fordonsskatten helt för oss som bor såhär.

  Alla har inte råd köpa nya fina bilar med fyrhjulsdrift osv.

 13. MB skriver:

  Resultaten: Exaktt👍 Lite kompensation borde vi åtminstone få för att vi står ut med dessa ”vägar”😡