fbpx

Personbil kördes in i snövall

PAJALA: Vid 11.15-tiden under söndagen inträffad en trafikolycka på länsväg 392 vid Ohtanajärvi, i Pajala kommun.
Polisen uppger att två personer färdades i en personbil som körde in i en snövall.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till olycksplatsen, och de två personerna i bilen fördes till sjukvård för kontroll. Enligt initiala uppgifter handlar det om lindriga skador.

Polisen är klar på platsen och en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott har upprättats.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “Personbil kördes in i snövall

 1. Resultaten: Exaktt👍 Lite kompensation borde vi åtminstone få för att vi står ut med dessa ”vägar”😡

 2. Per Kele skriver:
  Kalixbo:

  Då borde vi avskaffa fordonsskatten helt för oss som bor såhär.

  Alla har inte råd köpa nya fina bilar med fyrhjulsdrift osv.

 3. Det är många gånger dåliga förare av de olika vägmaskinerna, plogbilar + väghyvlar . De kör för fort med plogbilar och plogen har inte nog tryck mot vägen, därav dessa spår , som sedan besvärar hela vintern + våren. Lär er köra rätt.

 4. Skulle vara intressant om vi någon gång skulle kunna byta vägar (Norr mot Söder, Obygd mot Centralorter) för, låt säga en vecka. Kan föreställa mig kaoset, kakafonin, uppvaknandet!

 5. Njae, är inte benägen att hålla med. Sverige är ett avlångt land med otaliga vägar, och alla vi som färdas på dessa betalar samma vägskatt. Det borde vara precis tvärtom vad gäller kvalite’n på vägarna – Vi i ”obygden” som är beroende av vägen och pendlar otaliga mil med livet som insats varje dag, borde givetvis få vägar som åtminstone tar oss till jobbet och hem igen, utan att vi behöver oroa oss för liv och lem, eller en, av sten perforerad bil.
  Ni i söder eller som bor ”centralt”har alternativa färdmedel, ni har närheten, ni behöver inte ens bilar för fasen, men vi är helt beroende av de

 6. Ni måste förstå att ni som bor mitt ute i obygden inte kan kräva samma vägar/comfort eller samhällsservice som vi som bor centralt. Om det inte passar bli urban.

 7. Jag har en modern SUV, men har denna vinter hamnat i två rejäla sladdincidenter av isiga spårrännor. Men det är inte bara våra vägar som haft problem; ena tillfället var på Hertsövägen i Lule. Även E4 och E10 har tidvis haft på gränsen till för höga iskanter kring hjulspåren. Man måste ut och jobba mer när det är varmt och mjukt, även om det inte är nederbörd. Hyvla! Hyvla en gång till!

 8. Har en modern suv, men inte hjälper det mot stenskotten(Fick 2 imorse) Näe,vet inte vilken väg du färdas på, men på 99 så krävs åtminstone en stridsvagn S om man är vis. Men då krävs även att man är jävligt rik😉

 9. Tycker vägen är alldeles utmärkt. Köp en modernt ny sub så slipper du klaga på vägförhållande för jämnan. Snålheten kan även bedra den vise.

 10. Riktigt usel väg mellan Korpilombolo och Sattajärvi. Hur svårt/dyrt kan det vara att hyvla vägen !!?? Ett under att man inte läser om fler olyckor!

 11. Som grädden på moset är dessutom våren här. Vilket innebär att vinterns vapenvila är över! Höstens stenskottsinferno var nästan glömt, men nu blev det ännu ett bryskt uppvaknande när ” krypskyttarna” längs fronten/vägen återigen levererar stenskott i kubik varenda dag. En kollega till mig har hittilss fått 13 stenskott, varav 5 rejäla som hen varit tvungen att åtgärda bums.
  Skall det verkligen få vara på detta viset? Kan Vägverket verkligen inte åstadkomma bättre än så här, bara för att vi bor i Tornedalen. I dagsläget har vi bättre skogsvägar än denna Väg Av Skam!

 12. Håller fullständigt med dig. Spåriga vägar är utan tvivel anledningen till att man med jämna rum möter bärgningsbilen nuförtiden när man pendlar. På väg 99 tex är vägen så monumentalt spårig att det känns som att köra på krokig, vanvårdad gammal räls när man med andan i halsen framför sitt fordon. Då och då hoppar man av ”rälsen” när bilen får ett kast. Har man tur hinner man parera någorlunda, men med bara lite otur slutar kanske resan i en tall, eller värre, i grillen på en mötande långtradare = Farväl älskade Tornedalen, förråd av Vägverket 😢

 13. Ska man gissa på spårig vägbana?

  Vad skulle det kosta att hyvla ordentligt? Kostar det verkligen mer än alla ”olyckor” som skett i fint vinterväder den här vintern.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.