fbpx

Planerar för byggande och tillväxt

Kommunen vill stimulera byggande och tillväxt genom en tydlig och offensiv plan för markanvisning.
I ett pressmeddelande skriver kommunen att en viktig del av Haparandas utvecklings- och tillväxtarbete är planeringen av mark för nyetableringar. Fokus ligger på att stärka och ge det befintliga näringslivet förutsättningar att utvecklas på orten men också att attrahera nya etableringar som kompletterar och stärker den lokala och regionala arbetsmarknaden. – Vi ska göra kommunen mer attraktiv på många olika sätt. Det innebär bland annat att vi planerar för nya bostäder, nya arbetsplatser och ny mark för företag i hela kommunen, säger Haparanda stads kommunalråd Sven Tornberg (C).
Genom markanvisningar kan kommunen reservera mark till byggaktörer som vill vara med och utveckla kommunen med attraktiv nybyggnation.
Markanvisningen betyder att byggaktören under en begränsad tid inom överenskommen villkorsram kan förhandla med kommunen om att köpa kommunägd mark för att sedan bebygga den. – Tydliga regler och riktlinjer kring markanvisning är ett steg i rätt riktning. Det minskar till exempel risken för inlåsningseffekter om vi säljer tomter som sedan inte bebyggs, säger Tornberg.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Planerar för byggande och tillväxt

  1. Verkar som kommunen inte behöver duktiga hantverkare ack så rätt han hade det finns redan 200 tomter i skönvik men ingen bygger.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN