fbpx

Polis i Norrbotten riskerar att bli avskedad

En polis i Norrbotten riskerar att bli av med jobbet efter att han åtalats för att ha sparkat en gripen man på benet.

Händelsen utspelade sig under början av året i samband med att polisen sparkade en gripen man på benet under en avvisitering i arrestlokalen. I samband med detta uppstod bråk.

Polisen har ännu inte dömts för något brott men tingsrätten har begärt polismyndighetens personalansvarsnämnd att yttra sig då polisen åtalats för misshandel, alternativt tjänstefel, skriver Svt Norrbotten.

Personalansvarsnämnden skriver i sitt yttrande att ”det mesta talar för att X kommer att skiljas från sin anställning om han döms för misshandel som inte är ringa”, enligt Nyhetsbyrån Siren. Men om polisen döms för ringa misshandel eller tjänstefel får han vara kvar på arbetsplatsen.

Den åtalade polisen har förnekat brottet. Personen som ska ha blivit sparkad är misstänkt för våld mot polisman, våldsamt motstånd och hot mot polisman.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Polis i Norrbotten riskerar att bli avskedad

  1. Så ”Personen som ska ha blivit sparkad är misstänkt för våld mot polisman, våldsamt motstånd och hot mot polisman” är ok? I Finland så togs personer in i arresten förut och poliserna slog med batonger på fotsulorna så man inte kunde gå och det uppstod inga blåmärken. Inte fn skildes de poliserna från sina jobb inte.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN