fbpx

Polisen fortsätter växa

Antal anställda inom Polisen ökade under 2020 till drygt 33.000, varav knappt 21.000 är poliser.

Jämfört med året innan är det en ökning med nästan 2.000 anställda, vara 519 är poliser och 1.479 är civilanställda.

Målet uppges vara att Polismyndigheten ska ha drygt 38.000 anställda vid utgången av 2024.

Årsredovisningen för det gångna året, 2020, visar vidare att utredningsresultatet har förbättrats. Fler ärenden redovisades till åklagare och antalet öppna ärenden minskade, ”mycket tack vare att utredningsverksamheten förstärktes med fler resurser”.

– Speciellt glädjande är att fler brott mot särskilt utsatta brottsoffer klarades upp. Det handlar alltså om brott i nära relation, brott mot barn och våldtäkt. Bakom förbättringen ligger bland annat den särskilda satsningen med rekrytering av 350 utredare och implementeringen av våra utvecklade arbetssätt, säger rikspolischefen Anders Thornberg i ett pressmeddelande.

Förutom detta uppges förra årets nationella trygghetsundersökning, NTU, visa att medborgarnas förtroende för polisen har ökat med två procentenheter till 54 procent..

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Polisen fortsätter växa

  1. Glädjande att regeringens stora insatser för Polisen ger resultat. Även vi i Tornedalen får fler poliser. I jämförelse med borgartiden, där bl.a. utbildningsplatserna kraftigt minskande, som vi än idag får lida av!

    • Det kommer aldrig synas i Haparanda…. Inkompetent polis, kommunledning och regering. Sverige är i fritt fall… samhällskollapsen närmas sig!

  2. en enkel googling ger resultatet….Brist på Poliser…Vad gör alla Civilanställda inom Polismyndigheten, är det dom som spanar efter folk som bryter mot HmF lagen på nätet…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.