fbpx

Polisen fortsätter växa

Antal anställda inom Polisen ökade under 2020 till drygt 33.000, varav knappt 21.000 är poliser.

Jämfört med året innan är det en ökning med nästan 2.000 anställda, vara 519 är poliser och 1.479 är civilanställda.

Målet uppges vara att Polismyndigheten ska ha drygt 38.000 anställda vid utgången av 2024.

Årsredovisningen för det gångna året, 2020, visar vidare att utredningsresultatet har förbättrats. Fler ärenden redovisades till åklagare och antalet öppna ärenden minskade, ”mycket tack vare att utredningsverksamheten förstärktes med fler resurser”.

– Speciellt glädjande är att fler brott mot särskilt utsatta brottsoffer klarades upp. Det handlar alltså om brott i nära relation, brott mot barn och våldtäkt. Bakom förbättringen ligger bland annat den särskilda satsningen med rekrytering av 350 utredare och implementeringen av våra utvecklade arbetssätt, säger rikspolischefen Anders Thornberg i ett pressmeddelande.

Förutom detta uppges förra årets nationella trygghetsundersökning, NTU, visa att medborgarnas förtroende för polisen har ökat med två procentenheter till 54 procent..

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Polisen fortsätter växa

  1. Glädjande att regeringens stora insatser för Polisen ger resultat. Även vi i Tornedalen får fler poliser. I jämförelse med borgartiden, där bl.a. utbildningsplatserna kraftigt minskande, som vi än idag får lida av!

    • Det kommer aldrig synas i Haparanda…. Inkompetent polis, kommunledning och regering. Sverige är i fritt fall… samhällskollapsen närmas sig!

  2. en enkel googling ger resultatet….Brist på Poliser…Vad gör alla Civilanställda inom Polismyndigheten, är det dom som spanar efter folk som bryter mot HmF lagen på nätet…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.