fbpx

Polisen fortsätter växa

Antal anställda inom Polisen ökade under 2020 till drygt 33.000, varav knappt 21.000 är poliser.

Jämfört med året innan är det en ökning med nästan 2.000 anställda, vara 519 är poliser och 1.479 är civilanställda.

Målet uppges vara att Polismyndigheten ska ha drygt 38.000 anställda vid utgången av 2024.

Årsredovisningen för det gångna året, 2020, visar vidare att utredningsresultatet har förbättrats. Fler ärenden redovisades till åklagare och antalet öppna ärenden minskade, ”mycket tack vare att utredningsverksamheten förstärktes med fler resurser”.

– Speciellt glädjande är att fler brott mot särskilt utsatta brottsoffer klarades upp. Det handlar alltså om brott i nära relation, brott mot barn och våldtäkt. Bakom förbättringen ligger bland annat den särskilda satsningen med rekrytering av 350 utredare och implementeringen av våra utvecklade arbetssätt, säger rikspolischefen Anders Thornberg i ett pressmeddelande.

Förutom detta uppges förra årets nationella trygghetsundersökning, NTU, visa att medborgarnas förtroende för polisen har ökat med två procentenheter till 54 procent..

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Polisen fortsätter växa

  1. Glädjande att regeringens stora insatser för Polisen ger resultat. Även vi i Tornedalen får fler poliser. I jämförelse med borgartiden, där bl.a. utbildningsplatserna kraftigt minskande, som vi än idag får lida av!

    • Det kommer aldrig synas i Haparanda…. Inkompetent polis, kommunledning och regering. Sverige är i fritt fall… samhällskollapsen närmas sig!

  2. en enkel googling ger resultatet….Brist på Poliser…Vad gör alla Civilanställda inom Polismyndigheten, är det dom som spanar efter folk som bryter mot HmF lagen på nätet…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.