fbpx

Polisen hoppas få fler kollegor

– Jag uppmanar folk från Haparanda och övriga östra Norrbotten att söka in till polisutbildningen som startar till hösten, säger polisen Ulf Wallin. Foto: Eva Spiik

Polisen ska expandera och önskar sökande till polisutbildningen.

Enligt polisens tillväxtplan ska myndigheten växa till drygt 38.000 polisanställda vid utgången av år 2024. Kruxet är bara att det finns för få poliser och att platserna till polisutbildningarna inte blir helt fyllda.

Östra Norrbotten är en region som har ett underskott på poliser, och som behöver påfyllning. Enligt tillväxtplaneringen Vision 2024 behövs här ett tillskott med 15-20 poliser.

– Har man den minsta tanke på att söka till utbildningen så är det jättelämpligt att slänga in en ansökan nu och prova på det här yrket. Speciellt om man vill bo kvar på orten, säger polismannen Ulf Wallin med tanke på att utbildningen kan läsas in på distans och att den färdigutbildade har stor chans att få jobb på hemorten.

Han berättar att tidigare var kravet att sökande ska ha fyllt 20 år men att ålderskravet ändrades för ett par år sedan till 18 år.

– Så nu kan man söka in direkt efter gymnasiet, säger Wallin till Haparandabladet och informerar om att sista ansökningsdagen till höstens intagning är under vecka 27.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Polisen hoppas få fler kollegor

  1. till HB redaktören ett reportage tips. kolla läget inom socialdemokratin inom partiet i övertorneå. vi som är riktiga socíaldemokrater och som vissa inom partiet verkar ha glömt sitt ursprung och lever i en annan värld i högerns värdegrund. kvinnorna mot männen i partiet. där männen lovordar en mer liberal värdegrund. och vad är en liberal värdegrund för en s.k socialdemotkrat? jo ingen jämlikhet, ingen solidaritet för dom mest utsatta i samhället. bara tänka på sina tillgångar och sina barns välfärd men skita i samhället i övrigt. de är nuvarande socialdemokraters värdegrund främst i övertorneå- och visst är de FAKTA- eller hur!

  2. hb verkar vara decennier i sin lokala rapportering vad som händer i kommnurna rnedialant hb verkar inte tycka de är nått konstigt att KS i övertorneå inte fått fullmäktigsts förtroende. hb borde utförligt rapportera om vad som händer nu!! när hela Ks måste avgå eller vad som händetr framgent?????? det här är väl en av dom största händelserna som skett inom kommunalpolitiken inte bara i ötå utom aldrig hänt i norrbotten eller är mycket sällsynt i sverige. men HB verkar vila på lagtren!! beklämmand4.

  3. Högern skall inte lägga sig i lönebildningen, det skall skötas av parterna, den svenska modellen! Mitt förslag är att aspiranterna under utbildningen har lön, som det var tidigare innan högern tog bort denna reform!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN