fbpx

Polisen oskyldig till himlafenomen

Polisen fick under onsdagens kväll flera samtal om ett lysande himlafenomen.

Med anledning av det meddelar polisen på myndighetens hemsida att de inte har någon aktivitet i luften för närvarande.

Polisen har däremot hittat den troliga förklaringen på astroinfo.se, som skriver om höjdpunkter som händer på stjärnhimlen i mars.

Därmed återger polisen följande:

”Venus i konjunktion med Jupiter på kvällshimlen
Venus är strålande aftonstjärna medan Jupiter tar farväl och lämnar kvällsscenen.

Det händer lite till och från och har praktiskt tagit rent fysikalisk ingen betydelse. Men genom betraktarens öga kan det faktiskt bli en fantastik vy på himlen

Det är ju ”bara” två ljusa prickar på himlen som råka hamna nära varandra… Men två prickar som säkert många fler människor kommer att reagera på för både Venus och Jupiter hamnar just i observationskategorin att man praktiskt taget inte kan gå miste om dem. För båda syns till bästa sändningstid en bra bit över horisonten på en lagom mörk himmel”

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Polisen oskyldig till himlafenomen

  1. Hade nog inte kommit på tanken att polisanmäla ett ljusfenomen … Vad ska polisen göra åt saken?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.