fbpx

Polisen på hugget med hastighetskontroller

ÖSTRA NORRBOTTEN: Polisen har idag kontrollerat hastigheten på flera håll i länet, detta i samband med den nationella trafikveckan.

Under förmiddagen utfärdades två ordningsbot i Mattila, riksväg 99, för hastighetsöverträdelser.

En trafikkontroll hölls i Näsbyn, Kalix, efter klockan 12. Fem förare fick böter för hastighetsöverträdelser.

Därefter hölls en kontroll på E4 vid Säivis och en förare fick böter för att ha kört för fort.

Den här veckan genomför polisen en trafikvecka med fokus på hastighet vilket är ett led i att förhindra och förebygga olyckor.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Polisen på hugget med hastighetskontroller

  1. Det är bra att polisen är ute och bevakar trafiken. Särskilt på vägar som E10. Fast egentligen borde ju Trafikverket se över hela E10. Vägen är hårt trafikerad med lastbilar och andra tunga transporter, vägen som många arbetspendlare tar för att komma till jobbet. Ändå saknas det viltstängsel och vägen är hopplöst liten för att kunna köras säkert. Flera gånger har man fått bromsa in ordentligt och väja ner mot diket när stora lastbilar med maskintransport kommer. Renar, älgar, rådjur springer titt som tätt över vägen och under vintertiden är vägen under all kritik på många håll.

  2. Det är ingen av fortkörarna som fattar det men ordningsreglerna kommer att skärpas till med tiden. Som bilförare har man bara skyldigheter, knappt några rättigheter alls.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sjöräddningen planerar etablering i skärgården

Sjöräddningen planerar att etablera sin verksamhet permanent i Haparanda-Kalix skärgård. Och redan nästa sommar kan en räddningsbåt finnas på plats i Kalix för att en frivillig besättning ska kunna övas och senare etableras som sjöräddare.

Sveriges bästa skolkommun

För andra året i rad har Lärarförbundet rankat Övertorneå till Sveriges bästa skolkommun. Pajala klättar rejält och placeras som etta när det gäller lärartäthet. Haparanda tappar däremot placeringar.

HB presenterar: Värmeverket och jakten på den försvunna skatten

HB avslöjade 1 juni i år att VD Pär Gabrielsson vid Haparanda Värmeverk AB var engagerad som konsult i strid med lagen. Det gav snabbt resultat. Redan 4 juni begärde Värmeverket att få komma in med en självrättelse till Skatteverket. Det har lett till en omfattande skatt(e)jakt med målet minsta möjliga skatt för alla inblandade.