fbpx

Polisen på hugget med hastighetskontroller

ÖSTRA NORRBOTTEN: Polisen har idag kontrollerat hastigheten på flera håll i länet, detta i samband med den nationella trafikveckan.

Under förmiddagen utfärdades två ordningsbot i Mattila, riksväg 99, för hastighetsöverträdelser.

En trafikkontroll hölls i Näsbyn, Kalix, efter klockan 12. Fem förare fick böter för hastighetsöverträdelser.

Därefter hölls en kontroll på E4 vid Säivis och en förare fick böter för att ha kört för fort.

Den här veckan genomför polisen en trafikvecka med fokus på hastighet vilket är ett led i att förhindra och förebygga olyckor.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Polisen på hugget med hastighetskontroller

  1. Det är bra att polisen är ute och bevakar trafiken. Särskilt på vägar som E10. Fast egentligen borde ju Trafikverket se över hela E10. Vägen är hårt trafikerad med lastbilar och andra tunga transporter, vägen som många arbetspendlare tar för att komma till jobbet. Ändå saknas det viltstängsel och vägen är hopplöst liten för att kunna köras säkert. Flera gånger har man fått bromsa in ordentligt och väja ner mot diket när stora lastbilar med maskintransport kommer. Renar, älgar, rådjur springer titt som tätt över vägen och under vintertiden är vägen under all kritik på många håll.

  2. Det är ingen av fortkörarna som fattar det men ordningsreglerna kommer att skärpas till med tiden. Som bilförare har man bara skyldigheter, knappt några rättigheter alls.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.