fbpx

Polisen summerar Classic Motor Meet

Polisen har sammanfattat sitt arbete under Classic Motor Meet i Haparanda, där det uppges ha varit många människor på stan samtliga tre dagar som evenemanget pågick.

Torsdagen var ganska lugn, enligt polisen. Trafikkontroller gjordes där ett fall av olovlig körning rapporterades och en A-traktor togs i beslag.

Under fredagen var det mycket fylleri. Dock omhändertogs bara två personer enligt lagen om omhändertagande av berusade person, LOB. Trafikkontroller beträffande nykterhet gjorde. En mopedförare under 15 år misstänktes för olovlig körning och några böter för hastighetsöverträdelser delades ut.

På lördagen uppger polisen att det var mycket folk ute och mycket arbete handlade om att ”släcka bränder” där flera bråk avstyrdes och flertalet personer avvisades. Tre personer omhändertogs enligt LOB och en anmälan om misshandel upprättades.

Vidare delades ordningsböter ut till 3-4 personer som inte kunde sitta ned i sina bilar. Vid nykterhetskontrollerna var samtliga förare nyktra. Trafikpolis kontrollerade fordon och rapporterade en förare för olovlig körning, samt förelägganden av tre A-traktorer som fick registreringsbesiktningar. Två körkort omhändertogs och hastighetskontroller gjorde vilket resulterade i böter.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Polisen summerar Classic Motor Meet

 1. Det måste väl ända bli ett positivt bedömmande av de besökare som var med på detta festliga tillfälle. Fint väder varmt otroligt mkt folk under bar feststämning../ Mkt fina fordon bra ytor..

 2. Kan inte förstå varför polisen är så hårda mot ungdomarna och ger dom registreringsbesiktning på små skit saker. Det är en sak om a-traktorn går för fort eller på något vis är trafikfarlig. Det känns som att när gråa bussen är i stan så vill dom sätta dit ungdomarna och hittar ett litet fel i en övrigt laglig bil. (Det har pågått ganska länge) Tur att Haparandas egna poliser är fina med ungdomarna iaf.

  • Sluta gnäll! Följ svensk lag… that’s it! Passar det inte, bli laglydig eller flytta utomlands!

    • Vilket svammel! Givetvis har jag varit ung… men jag var ingen kriminell knarkare som utsatte omgivningen för trafikfara, buller, dånande musik och allmänt stök.. Problemet är att Haparanda är till bredden fylld av kriminella ungdomar som knarkar och super i trafiken.

     Avslutningsvis… jag har väldigt stor empati ska du ha klart för dig, men inte för empatilösa kriminella narkomaner som skiter i andra människor och den svenska lagen. De utsätter dagligen andra människor för fara genom köra A-traktor och Epa drog/alkoholpåverkade i väldigt höga hastigheter.

   • Det där argumentet ”har du aldrig varit ung” förstår jag inte. Förr i tiden om barnen gjorde bus eller hyss så gick inte föräldrarna ut i tidningen och sa att det är alla andras fel, istället blev de tillrättavisade där hemma också.

    • Nu handlade detta om småsaker. Självklart ska eporna vara lagliga men det har gått troll i att våra EPA ungdomar skulle vara laglösa ligister. Vi vuxna ska bete oss som vuxna och inte idka mobbing, vilket jag tycker att det är detta hysteriska gnällande på ungdomarna.

    • Det där argumentet ”Förr i tiden” förstår inte jag. Förr i tiden var de bra mycke mera fylla, slagsmål, cruisande mm på stan än vad det är i dag tex. På torget var de fullt på helgerna, senaste 20 åren är de ganska dött en vanlig helg.. Sen har de då fuskats med epa traktorer sen duett tiden.. Samt var och varannan moped var väll trimmad ”Förr i tiden”?? Elr hur långt tillbaka i tiden tänker du?

  • Det är ju bra att polisen kollar upp fel på EPA-traktorer och att dessa fixas till samt godkännes efter en ny kontrollbesiktning.
   Inga trafikfarliga fordon i trafiken.

   • Ja det är jätte bra, men att få registreringsbesiktning för en inte trafikfarlig grej, exempelvis slut spolarvätska tycker jag ändå är orimligt.
    EPA traktorerna ska vara lagliga, annars har dom inget på vägen att göra. Men som sagt bedömningarna kan vara väldigt hårda och jag får känslan att dom vill sätta ditt ungdomarna bara för att.
    Har själv inga barn i EPA åldern men tycker ändå det är fel. Tänk vilken frihet för ungdomarna (och för föräldrarna) att dom kan ta sig iväg för egen maskin.
    Tycker överlag att det är väldigt negativ ton mot ungdomarna, dom är ju ändå våran framtid. Sen är det givetvis ett föräldraansvar att se till att bilarna är lagliga.

 3. Bra att det blir liv o glädje i Haparanda, men någon ”Familjefest” skulle jag inte kalla det….Bra att det hålls lite koll på den helgen också 😄

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.