fbpx

Polisen summerar Classic Motor Meet

Polisen har sammanfattat sitt arbete under Classic Motor Meet i Haparanda, där det uppges ha varit många människor på stan samtliga tre dagar som evenemanget pågick.

Torsdagen var ganska lugn, enligt polisen. Trafikkontroller gjordes där ett fall av olovlig körning rapporterades och en A-traktor togs i beslag.

Under fredagen var det mycket fylleri. Dock omhändertogs bara två personer enligt lagen om omhändertagande av berusade person, LOB. Trafikkontroller beträffande nykterhet gjorde. En mopedförare under 15 år misstänktes för olovlig körning och några böter för hastighetsöverträdelser delades ut.

På lördagen uppger polisen att det var mycket folk ute och mycket arbete handlade om att ”släcka bränder” där flera bråk avstyrdes och flertalet personer avvisades. Tre personer omhändertogs enligt LOB och en anmälan om misshandel upprättades.

Vidare delades ordningsböter ut till 3-4 personer som inte kunde sitta ned i sina bilar. Vid nykterhetskontrollerna var samtliga förare nyktra. Trafikpolis kontrollerade fordon och rapporterade en förare för olovlig körning, samt förelägganden av tre A-traktorer som fick registreringsbesiktningar. Två körkort omhändertogs och hastighetskontroller gjorde vilket resulterade i böter.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Polisen summerar Classic Motor Meet

 1. Det måste väl ända bli ett positivt bedömmande av de besökare som var med på detta festliga tillfälle. Fint väder varmt otroligt mkt folk under bar feststämning../ Mkt fina fordon bra ytor..

 2. Kan inte förstå varför polisen är så hårda mot ungdomarna och ger dom registreringsbesiktning på små skit saker. Det är en sak om a-traktorn går för fort eller på något vis är trafikfarlig. Det känns som att när gråa bussen är i stan så vill dom sätta dit ungdomarna och hittar ett litet fel i en övrigt laglig bil. (Det har pågått ganska länge) Tur att Haparandas egna poliser är fina med ungdomarna iaf.

  • Sluta gnäll! Följ svensk lag… that’s it! Passar det inte, bli laglydig eller flytta utomlands!

    • Vilket svammel! Givetvis har jag varit ung… men jag var ingen kriminell knarkare som utsatte omgivningen för trafikfara, buller, dånande musik och allmänt stök.. Problemet är att Haparanda är till bredden fylld av kriminella ungdomar som knarkar och super i trafiken.

     Avslutningsvis… jag har väldigt stor empati ska du ha klart för dig, men inte för empatilösa kriminella narkomaner som skiter i andra människor och den svenska lagen. De utsätter dagligen andra människor för fara genom köra A-traktor och Epa drog/alkoholpåverkade i väldigt höga hastigheter.

   • Det där argumentet ”har du aldrig varit ung” förstår jag inte. Förr i tiden om barnen gjorde bus eller hyss så gick inte föräldrarna ut i tidningen och sa att det är alla andras fel, istället blev de tillrättavisade där hemma också.

    • Nu handlade detta om småsaker. Självklart ska eporna vara lagliga men det har gått troll i att våra EPA ungdomar skulle vara laglösa ligister. Vi vuxna ska bete oss som vuxna och inte idka mobbing, vilket jag tycker att det är detta hysteriska gnällande på ungdomarna.

    • Det där argumentet ”Förr i tiden” förstår inte jag. Förr i tiden var de bra mycke mera fylla, slagsmål, cruisande mm på stan än vad det är i dag tex. På torget var de fullt på helgerna, senaste 20 åren är de ganska dött en vanlig helg.. Sen har de då fuskats med epa traktorer sen duett tiden.. Samt var och varannan moped var väll trimmad ”Förr i tiden”?? Elr hur långt tillbaka i tiden tänker du?

  • Det är ju bra att polisen kollar upp fel på EPA-traktorer och att dessa fixas till samt godkännes efter en ny kontrollbesiktning.
   Inga trafikfarliga fordon i trafiken.

   • Ja det är jätte bra, men att få registreringsbesiktning för en inte trafikfarlig grej, exempelvis slut spolarvätska tycker jag ändå är orimligt.
    EPA traktorerna ska vara lagliga, annars har dom inget på vägen att göra. Men som sagt bedömningarna kan vara väldigt hårda och jag får känslan att dom vill sätta ditt ungdomarna bara för att.
    Har själv inga barn i EPA åldern men tycker ändå det är fel. Tänk vilken frihet för ungdomarna (och för föräldrarna) att dom kan ta sig iväg för egen maskin.
    Tycker överlag att det är väldigt negativ ton mot ungdomarna, dom är ju ändå våran framtid. Sen är det givetvis ett föräldraansvar att se till att bilarna är lagliga.

 3. Bra att det blir liv o glädje i Haparanda, men någon ”Familjefest” skulle jag inte kalla det….Bra att det hålls lite koll på den helgen också 😄

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka