fbpx

Polisen vill ha in tips om misstänkta mordförsöket

Natten till torsdag avlossades skott i centrala Haparanda och en man skadades. Sökinsats med hund gjordes direkt på morgonen men vad sökinsatsen gav för resultat kan inte polisen gå in på i detta stadie i utredningen.
Brottsrubriceringen om misstänkt mordförsök kvarstår och förhör har hållits med den skjutne mannen direkt på sjukhuset.

—  Vi har ingen misstänkt än. Vi jobbar med att följa upp tips och knackar dörr i området, säger handläggaren på polisens grova brott-avdelning i Luleå.

Polisen vill att allmänheten hör av sig om de har sett eller hört någonting eller har information som kan vara till nytta i utredningen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Polisen vill ha in tips om misstänkta mordförsöket

  1. Har hört flera gånger att det skjutits i flera år, sover med fönstret öppet. Anmält en gång, men det verkar inte hända nåt.

  2. Hur kan man ge tips om inte ens polisen verkar veta vad som hänt och om så är fallet säger inte polisen nåt vi pratar Fawlty Towers

    • Nu är det ju så att ett vittne kan ha sett något oavsett vad polisen vet eller inte vet.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.