fbpx

Uppdaterad: Polishelikopter i Haparanda

Foto: Lisette Olsson-Höghäll

Vid 13.15-tiden under fredagen cirkulerade en polishelikopter ovanför bostadsområdet Marielund. 

Även en tungt beväpnad markpatrull finns på plats men ytterligare uppgifter lämnas ej ut, HB hänvisades av en polisman till polisens presstalesavdelning.

– Vi har ett pågående ärende i området, så vi kan inte gå ut med information i nuläget. Men det är ingenting som utgör någon fara för allmänheten, säger en presstalesperson hos polisen.

Uppdatering klockan 15.18
Polisen befinner sig fortfarande i området och verkar i nuläget söka efter något med hundförare.

Uppdatering, lördag klockan 10.10

Inga nya uppgifter i ärendet finns att tillgå i nuläget. Polisens regionledningscentral hänvisar till jourhavande förundersökningsledare, som inte var anträffbar när HB ringde under lördagsmorgonen.

 

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Uppdaterad: Polishelikopter i Haparanda

 1. Bra att polisen tar till extraordinära metoder då det inte kan lösas på annat sätt.
  Bra jobbat av polisen

 2. Sänk kraven igen till polisen , vill ha Rambo och inte genuspoliser som tar tag i detta nya Sverige. Vi är värde bättre

 3. Utmärkt storskalig insats av vår Polis, då de blivit fler med nuvarande politik att satsa på polisen, mot tidigare neddragningar under 8 år!

  • 10 000 Poliser till 2024: ? Antalet poliser har bara ökat med 1 187 sedan startåret för polissatsningen 2016. Av de sammanlagt 5 463 nya polisanställda är andelen som är poliser alltså bara 21,7 procent, det vill säga en femtedel. Resten civianställda!

 4. Det var säkert en finne som hade inge mask eller covidtest som inte var i ordning som smet till Sverige.

 5. Ett allt för vanligt svar från polisen Tungt beväpnad polis innebär alltid risk för vådaskott liksom när de så kallade skjutningarna äger rum. Vad är problemet med att informera dom laglydiga? Ingen fara för allmänheten är inte något vi måste acceptera.

 6. Polisen slår till mot buset i Älgstråket.
  Jättebra. Nu kanske vi får lugn och ro.
  Hoppas att myndigheterna tar till hårdhandskarna i framtiden också. Så att det här inte bara är en engångsföreteelse.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.