fbpx

Polisrazzia hos Haparandafiskare

Kompanjonerna Ingvar Lerdin och Thomas Innala lastar tillbaka fiskbehållare i båten, trötta efter 14 timmar i grov sjö, snöfall och kyla på Bottenviken.

15 gränspoliser från Skåne till Kiruna stormade i oktober in i lokalen där 21 anställda hos yrkesfiskaren Thomas Innala höll på att bereda löjrom. De anställdas bilar blockerades och dörrarna vaktades. Incidenten var den senaste inslaget i en konflikt som nu pågått i 20 år.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Polisrazzia hos Haparandafiskare

 1. Det är bra att kontrollera mer i vårt land! Vi har gott om kriminella skojare! En del skojare tror sig vara betydande krafter om de lyckas med sina bedrifter för att undkomma samhällets solidariska krav, dock fastnar dom oftast i sina nät förr eller senare! Beviskraven är höga i vårt demokratiska land och det är bra!

  • Gränspolisen skriver man. Inte Skatteverket eller Fiskeristyrelsen etc. Kan det möjligen handla om misstänkt illegal invandrad arbetskraft? Det får väl utredningen visa…

 2. Att år efter år ta upp fisken som ska föröka sig kan bara leda till ett minskat bestånd.

  Fiska fisk som inte får fiskas, på otillåten tid och plats, med otillåtna metoder. Sälja den svart.

  Nej, allt för mycket av fisket är inte hållbart och dessutom på många sätt olagligt.
  Bra att det övervakas. Sätt dit de som bryter mot lagen.

 3. Slöseri med skattemedel och lustigt att det räcker med pengar till sådant här. När stora kriminella knarkligor exempelvis fortsätter med sitt.

  Men det är norrländska jantelagen och ei se kannate som gäller här.

  Ingen får ha det bättre än andra. Om någon försöker med något är det avundsjukan som gäller, speciellt om den där någon är från någon annan ort.

  • Känner så väl igen nedanstående ord efter en fyraårig vistelse i Haparanda.

   Men det är norrländska jantelagen och ei se kannate som gäller här.

   Ingen får ha det bättre än andra. Om någon försöker med något är det avundsjukan som gäller, speciellt om den där någon är från någon annan ort.

 4. Man tar all löja som fiskarna själva säger att de plockar upp ur havet och sedan jämför med hur mycket löjrom som säljs i bokföringen. Då blir det bara 1 på 30 som är en hona. Alla fattar att de inte är sant. Ingen rök utan eld.

 5. Vad kostar det här oss skattebetalare? Är det bara fiskare uppe i norr som granskas (trakasseras tycker jag) på detta sätt? De behandlas som gangsters i en gangsterfilm…Det känns som att HaV gör så här för att göra sig själva ”viktiga” för beslutsfattare…Hoppas fiskarna får ersättning för förstörd fisk o löjrom (plussa på det på oss skattebetalare)…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Smittoläget i Tornedalen

Det är svårt att jämföra smittspridningen i Sverige och Finland eftersom länderna rapporterar på olika sätt. Haparandabladet har därför räknat om siffrorna så att det går att jämföra smittoläget på båda sidorna av gränsen. Det visar sig att läget är

Sexåriga Ellinor fick covid-19

Det var ingen vanlig magsjuka som Ellinor, sex år, åkt på – vilket läkarna först trodde. Efter två negativa coronatester visade det tredje att hon hade drabbats av covid-19. 

Hur mår laxen i älven?

Dödligheten bland stigande lax i Torneälven har väckt oro i både Finland och Sverige sedan sommaren 2014, då fler döda laxar än normalt påträffades i vattenområdet. Förra veckan observerades flera sjuka laxar i älven, bland annat några som HB  fotade vid cementkajen i Haparanda.

Kliver ut ur skuggorna

I samband med lanseringen av Klas Barons tredje roman Hämnden gror (Kultur på gränsen), ger sig männen bakom aliaset till känna.

Efter den hårda kritiken: Kommunen agerar

Redan i juni berättade HB att nuvarande och tidigare arbetstagare på Haparanda kommun riktade skarp kritik mot enhetschefen Lena Asplund. Konsultbolaget Ernst & Young fick då  i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott att genomföra en utredning av arbetsmiljön. Nu har kommunstyrelsen beslutat om åtgärder i enlighet med den utredningen.