fbpx

Premiär för Allt inställt

I kväll visas en tv-dokumentär om ett teatergäng i Haparanda.

The Happy Crew, som är en teater- och showgrupp för personer med funktionsvariation, har under ledning av teaterpedagogen Ros-Mari Barmosse arbetat med en föreställning som ännu inte har haft premiär. Premiären har  nämligen fått ställas in tre gånger på grund av covid-19-pandemin.

SVT:s minoritetsredaktion i Övertorneå har följt teatergruppen under pandemiåren 2020 och 2021, vilket har resulterat i dokumentären Allt inställt, som premiärvisas i SVT 2  i kväll, den 28 november.

I SVT:s tablå ges följande beskrivning:

”Vad händer med en människa när sammanhanget försvinner? Innan coronan kom och lamslog oss alla var vardagen för medlemmarna i teatergruppen The happy crew fylld av skratt, gemenskap och tillhörighet. Över en natt ställdes allt in. Det som tidigare var en självklarhet med arbete, skola och vänner blev plötsligt en omöjlighet. I den här dokumentären får ni möta Ida, Reijo och Wilda i deras längtan efter varandra”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Premiär för Allt inställt

  1. DE var så glada efter att de fick träffas. Folk kan se ner på dem men de har en sån glädje å hoppas att man får skratta å ha kul i deras föreställning, de är medmänniskor….. hoppas på lite dans..

  2. Fint program, härligt när de får göra sin teater, å ha roligt, helt fint å se på programmet. Och sen när de berätta om sin vardag, har mött dem i affärerna, pratglada. Glad

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.