Projektbidrag för minskat plastläckage

NORRBOTTEN: Ett nytt bidrag ska locka fram projektidéer som löser utmaningar med plast och mikroplast.

Fram till den 16 september finns det möjlighet att söka stöd för olika utvecklingsprojekt.

– Vi ser att många kan bidra till att lösa utmaningarna, och ser fram emot att ta del av en bredd av projektförslag, säger Petra Selander på Naturvårdsverkets Hållbarhetsenhet.

Utlysningen är öppen för projekt som underlättar för aktörer i alla delar av plastens livscykel att bidra till en hållbar plastanvändning. Design, tillverkning, inköp, användning, tvätt, återanvändning, reparation, återtillverkning, insamling och/eller återvinning – ”många aktörer kan bidra till att möta utmaningarna. Projekt kan också syfta till att underlätta utveckling av styrmedel”.

Alla typer av organisationer (företag, ideella organisationer, institut, universitet och högskola, offentlig sektor med flera) som vill genomföra denna typ av projekt för att bidra till att utmaningar med plast och/eller mikroplast kan lösas är välkomna att söka projektstöd.

Utlysningens budget är tio miljoner kronor, och ansökan ska vara inlämnad senast 16 september.

(Utlysningen ger enbart stöd till projekt som genererar resultat som är fritt tillgängliga för alla intresserade och inte bidrar till inkomster från försäljning).

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

40 år av kultur och beslut

I år är det 40 år sedan Folkets hus-föreningen i Pajala grundades, vilket firades under helgen med allt från filmvisning och teater till café och pubkväll med dansgolv. 

”Gränser utan sjukvård”

John Malmström i Muodoslompolo ramlade på en isfläck och bröt lårbenshalsen. Han fick sitta i skuffen till sin bil och vänta i fyra timmar på svensk ambulans. Det trots att det fanns ambulanser och sjukvård i finska Muonio på tio

Populärt att plugga på landets enda skomakarutbildning

Skomakarutbildningen i Hedenäset, som är en del av Utbildning Nords utbud, är så pass populär att det nu är kö för att börja utbildningen. HB gjorde ett besök på Nordisk reparationsskomakare, Sveriges enda skomakarutbildning. 

Unga nöjda med EU-beslut

EU har beslutat att inte höja åldersgränsen för tillstånd att köra A-traktor från 15 till 16 år.