fbpx

Provledare fällda för osanna jägarbevis

HAPARANDA: De båda provledarna från Tornedalen fälls för fusk i samband med jägarprov.

Brottsrubriceringen för de båda männen är grovt tagande av muta och osant intygande, grovt brott.

Den ena mannen döms till fängelse i 1,5 år, medan den äldre av dem döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 160 timmar.

En tredje man, som var åtalad för medhjälp till nämnda brott, frikändes.

Målet handlar om att männen i sina roller som provledare har osant intygat att personer har utfört teori- och skjutprov inför jägarexamen. De ska dessutom har tagit emot pengar för varje person som har fått det osanna provet registrerat i naturvårdsverkets databas.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Provledare fällda för osanna jägarbevis

 1. Till alla vapnen fixerade i Haparanda!
  Gå med hemvärnet. Där finns potenta vapnen. De bästa är att allt är gratis. Inklusive ammunition.

 2. Om dessa ”jägare” på ett regelvidrigt sätt skaffat sig jägarexamen via muta skall dessa också straffas!Har man sedan tillförskaffat sig vapen,blir ju det även olaga vapeninnehav, då man ej är godkänd för att inneha vapen. Rätt ska vara rätt
  Det börjar ju likna Rosenbads 7 Glockpistoler, otroligt låga straff 1,5 år-1/3=12mån. Den andre 160 tim samhällstjänst,det är Sverige i ett nötskal.

 3. Hoppas att köparen måste lämna tillbaka det köpta jägarbeviset så han inte hinner skaffa ett jaktvapen och missbruka det innehavet. Kan vara en kriminell person. .

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.