fbpx

Räddningsinsats vid Seskaröbron

Detta efter att SOS under tisdagen larmats om skoterspår som leder till en vak. Det är i nuläget oklart hur gamla spåren är och ingen har sett något i vaken, enligt en uppdatering från polisen.

Texten uppdateras när fler uppgifter finns tillgängliga. 

Polishelikoptern arbetar inte längre kring området vid 15-tiden då den inte kunde se något avvikande.

– Polispatrull finns ännu på plats men inget har påträffats i vaken och det är oklart hur gamla de här skoterspåren är, säger polisens presstalesperson, Åsa Mjörndal.

Det var en privatperson som larmade SOS om skoterspår som ledde rakt ner i en vak under den tidiga tisdagseftermiddagen.

Uppdatering

Insatsen är nu helt avslutad. Spåren visade sig komma från en skoter som kört fast på platsen under måndagen och som bärgats.

– Vi lyckades få tag i personen som kört fast och som bekräftade det. Men vi har sökt i vaken för att säkerställa att inget nytt hänt där, uppger inre befäl vid SOS.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Räddningsinsats vid Seskaröbron

 1. Skyltar finns varje år vid älvmynningen utanför reningsverket i Haparanda.

  Hur länge ska vi behöva vänta innan skyltar finns både öster och väster om Seskaröbron?

  Att ortsbefolkningen till viss del är medveten om faran att färdas nära Seskaröbron ger inga garantier för att folk från andra håll i landet är medvetna…

  Den fantastiskt fina vårvintern får inte frånta livet från exempelvis någon som vill ta en fin selfie på snöskoter nära Seskaröbron!

  Skylta öster om bron. Skylta västra sidan från inloppet till Sortisviken och därifrån norrut ända till andra sidan land.

 2. Tur att det inte blev någon drunkning i all fall!
  Där vaken ifråga bildats ska ingen vettig människa befinna sig på isen, oavsett årstid, då det kan vara öppet vatten även vid sträng kyla, beroende på om vattennivån ändras hastigt pga strömt och ett grund som tvingar upp hastigheten på strömmen.
  Seskaröbron ska man hålla sig långt ifrån vintertid, speciellt norr om bron.
  Enda någorlunda säkra passagen under bron är på strandkanten av brofästet på Seskarösidan, absolut inte nere på isen.

 3. Dessa spår är väll från helgen och skotern är redan bärgad.

  Varför ens köra så nära bron där det öppnar sig före varenda år.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.