fbpx

Räddningsinsats vid Seskaröbron

Detta efter att SOS under tisdagen larmats om skoterspår som leder till en vak. Det är i nuläget oklart hur gamla spåren är och ingen har sett något i vaken, enligt en uppdatering från polisen.

Texten uppdateras när fler uppgifter finns tillgängliga. 

Polishelikoptern arbetar inte längre kring området vid 15-tiden då den inte kunde se något avvikande.

– Polispatrull finns ännu på plats men inget har påträffats i vaken och det är oklart hur gamla de här skoterspåren är, säger polisens presstalesperson, Åsa Mjörndal.

Det var en privatperson som larmade SOS om skoterspår som ledde rakt ner i en vak under den tidiga tisdagseftermiddagen.

Uppdatering

Insatsen är nu helt avslutad. Spåren visade sig komma från en skoter som kört fast på platsen under måndagen och som bärgats.

– Vi lyckades få tag i personen som kört fast och som bekräftade det. Men vi har sökt i vaken för att säkerställa att inget nytt hänt där, uppger inre befäl vid SOS.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Räddningsinsats vid Seskaröbron

 1. Skyltar finns varje år vid älvmynningen utanför reningsverket i Haparanda.

  Hur länge ska vi behöva vänta innan skyltar finns både öster och väster om Seskaröbron?

  Att ortsbefolkningen till viss del är medveten om faran att färdas nära Seskaröbron ger inga garantier för att folk från andra håll i landet är medvetna…

  Den fantastiskt fina vårvintern får inte frånta livet från exempelvis någon som vill ta en fin selfie på snöskoter nära Seskaröbron!

  Skylta öster om bron. Skylta västra sidan från inloppet till Sortisviken och därifrån norrut ända till andra sidan land.

 2. Tur att det inte blev någon drunkning i all fall!
  Där vaken ifråga bildats ska ingen vettig människa befinna sig på isen, oavsett årstid, då det kan vara öppet vatten även vid sträng kyla, beroende på om vattennivån ändras hastigt pga strömt och ett grund som tvingar upp hastigheten på strömmen.
  Seskaröbron ska man hålla sig långt ifrån vintertid, speciellt norr om bron.
  Enda någorlunda säkra passagen under bron är på strandkanten av brofästet på Seskarösidan, absolut inte nere på isen.

 3. Dessa spår är väll från helgen och skotern är redan bärgad.

  Varför ens köra så nära bron där det öppnar sig före varenda år.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.