fbpx

Rättelse: De fick carport-uppdraget

Uppdraget att bygga en carporten avsedd att användas för personal som jobbar på särskilda boendet Älvstranden i Pello gick till Byggteknik i Norr AB (inte Byggpolarna AB som det felaktigt stod i en notis i dagens Haparandabladet.
De tre företag som lämnade in anbud var Nyab Sverige AB, Byggpolarna AB samt Byggteknik i Norr AB. Anbuden  var på respektive 1.972.000, 1.799.000 kronor, samt 356.400 kronor.
Det lägsta anbudet som tillhörde Byggteknik i Norr AB antogs.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Rättelse: De fick carport-uppdraget

 1. Man börjar misstänka att de här rör sig om ”kartellbildning”. Tycker det här är ett genuit ärende för HB att göra lite ”grävande” journalistik ala ”uppdrag granskning. törs ni?

 2. till umebo: bolaget finns i karungi haparanda kommun. adress finner du i sociala medier.

 3. Kan HB ha fel uppgift, ska det vara 1.365.400 kr som lägsta anbud?? En skillnad annars på ca 1,5 miljoner för en enkel byggnad! Nej, något är lurt och det kommer fram inom kort!

 4. Man funderar vem som har kalkylerat fel eller kan det vara så att dom två andra visste inte att det fanns en tredje entreprenör

 5. Adress till Byggteknik i Norr AB ngn? Skulle behöva en carport här i södern.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.