fbpx

Rattfylleri och grov olovlig körning

Polisen stoppade inatt en personbil strax nordväst om Kalix. Föraren är nu bland annat misstänkt för drograttfylleri. 

Det var vid 01.30-tiden som kontrollen ägde rum. Mannen blåste positivt i polisens sållningsinstrument, och misstanke väcktes om att han var påverkad av narkotika. Mannen togs med för provtagning och förhör. Anmälan upprättades gällande rattfylleri, drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk samt grov olovlig körning eftersom han saknar behörighet att köra personbil. Bilnyckeln omhändertogs.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Rattfylleri och grov olovlig körning

  1. Synd att inte polisen verkar kolla lika noga längre norrut. Det skulle behövas. Men bra att de får stopp på någon, någonstans.

  2. tummen upp för polisen å ta de som inte kan hantera fordon, blev själv nästan avprejad av en omkörande bil mellan luleå-kalix, han bara skrattade när hans bil började vobbla.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.